Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αυτές οι 10 χώρες στον κόσμο έχουν βρει τη χρυσή τομή στην ισότητα των δύο φύλων

Ποιες είναι αυτές; 

Στη χώρα μας το χάσμα μεταξύ των δυο φύλων δεν έχει γεφυρωθεί ειδικά αν αναλογιστούμε την κατάσταση που επικρατεί σε άλλες χώρες όπου οι γυναίκες έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες, αν όχι και περισσότερα.

Το World Economic Forum δημοσίευσε μία έρευνα για την ανισότητα που υπάρχει ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως και τις 10 χώρες που έχουν βρει τη χρυσή τομή. Αν και θα περιμέναμε πως οι μεγάλες και πιο αναπτυγμένες χώρες θα ήταν πιο μπροστά, τα αποτελέσματα της έρευνας μαρτυρούν πως οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν καταφέρει να φέρουν ισότητα μεταξύ στα δύο φύλα.

Αναλυτικά παρακάτω οι 10 χώρες που τα καταφέρνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα:

1. Ισλανδία
2.Νορβηγία
3. Φινλανδία
4. Σουηδία
5. Νικαράγουα
6. Νέα Ζηλανδία
7. Ιρλανδία
8. Ισπανία
9. Ρουάντα
10. Γερμανία

Φυσικά βλέπουμε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και η Αυστραλία λείπουν από αυτή τη λίστα. Η Ισλανδία βρίσκεται πρώτη εδώ και έντεκα ολόκληρα χρόνια. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που ασχολούνται με πολιτική και παράλληλα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για κορυφαία εκπαίδευση και σπουδές. Φυσικά υπάρχουν και πολλές υψηλές θέσεις που μπορούν να κατακτήσουν οι γυναίκες σε μεγάλες εταιρίες, κάτι που παλιότερα δεν συνέβαινε τόσο εύκολα.

Από αυτή τη λίστα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει η Φινλανδία, η οποία έχει τραβήξει την προσοχή το τελευταίο διάστημα καθώς η νέα Πρωθυπουργός δεν είναι απλά γυναίκα αλλά  και μητέρα. Επανειλημμένως έχει δείξει πως η πολιτική και η μητρότητα μπορούν να πάνε μαζί αναφέρει το tsemperlidou.

Σύμφωνα με την έρευνα, θα χρειαστούν 257 χρόνια για τις γυναίκες να είναι ισοδύναμες και να έχουν τις ίδιες οικονομικές ευκαιρίες με τους άνδρες. Ωστόσο, σε αρκετές χώρες οι γυναίκες αναλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις σε εκτελεστικούς ρόλους – όπως για παράδειγμα στην Γαλλία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ιταλία. Σε αυτές τις χώρες, οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο του διοικητικού συμβουλίου των εταιριών.

Οι γυναίκες έχουν κάνει τεράστια βήματα στις τελευταίες δεκαετίες. Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα την σήμερον ημέρα, δείχνει πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να καταφέρουμε να έχουμε τη θέση που μας αξίζει!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ