Κορωνοϊός: O γίγαντας Google έστειλε τους υπαλλήλους της να δουλέψουν από το σπίτι - Εσείς το σκέφτεστε ακόμη;

Ο κορωνοϊός επηρέασε και την Google!

Με στόχο την μείωση της πιθανής διασποράς του κορωνοϊού στους υπαλλήλους της η εταιρεία Alphabet, μητρική της Google, ζήτησε από το προσωπικό της στη Βόρεια Αμερική να εργάζεται από το σπίτι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο "τεχνολογικός γίγαντας" σύστησε στους υπαλλήλους του στην Washington, να παραμείνουν στις οικίες τους και να εργάζονται από εκεί.

Πλέον, η εταιρεία ζητά από σχεδόν 100.000 εργαζόμενους, σε 11 γραφεία της σε ΗΠΑ και Καναδά να κάνει το ίδιο, όπως αναφέρει το BBC.

Να σημειωθεί πως πολλές εταιρείες στις ΗΠΑ προχώρησαν σε ανάλογα μέτρα, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα έχουν φτάσει τα 1.000.

«Για λόγους προστασίας τόσο των εργαζομένων της Alphabet, όσο και ολόκληρης της κοινότητας, συστήνουμε να εργαστείτε από το σπίτι εάν η θέση σας το επιτρέπει» τονίζει σε mail που απέστειλε στους εργαζόμενους ο αντιπρόεδρος της Google για ζητήματα διεθνούς ασφάλειας, Chris Rackow.

Ωστόσο, τα γραφεία της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως ανακοινώθηκε, για τους εργαζομένους που η δουλειά τους απαιτεί την παρουσία τους εκεί.

Παράλληλα, από την προηγούμενη εβδομάδα, πολλές ήταν οι εταιρείες - ανάμεσά τους η Google, η Apple, η Amazon, η Microsoft, αλλά και το Facebook - που σύστησαν στο προσωπικό τους στο Seattle να εργάζεται από το σπίτι λόγω κορωνοϊού.

Να σημειωθεί πως ένας εργαζόμενος της Amazon και ένας του Facebook διαγνώστηκαν με κορωνοϊό πρόσφατα, γεγονός που κατέστησε τα μέτρα, μάλλον, επιβεβλημένα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ