Σάλος στην Κύπρο από την δημοσιοποίηση του ονόματος του καρδιοχειρουργού με κορωνοϊό – Αρνητικά τα 152 δείγματα των επαφών του

Δυό τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κύπρο! 

Σε ύψιστη επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της Κύπρου μετά τον εντοπισμό των δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σε καραντίνα το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου αναστάλθηκαν για 48 ώρες όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού και τα χειρουργεία ενώ λήφθηκαν 152 δείγματα από προσωπικό και ασθενείς που ήρθαν σε επαφή με τον 64χρονο γιατρό που έχει νοσήσει.

Σύμφωνα με ενημέρωση  και τα 152 δεί

Έπρεπε ή όχι να δοθεί το όνομα του γιατρού στη δημοσιότητα;

Με βάση κανονισμό της ΕΕ θα μπορούσε να δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα του 64χρονου γιατρού που έχει προσβληθεί από κορωνοϊό, δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Frederick Κωνσταντίνος Κουρούπης.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6 και την εκπομπή HASTA MANIANA σημείωσε ότι στη νομοθεσία της ΕΕ (άρθρο 9) υπάρχει κανονισμός που αναφέρει ότι σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μπορεί να γίνει άρση του απορρήτου προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρούπη τέτοιες περιπτώσεις αφορούν το δημόσιο συμφέρον, όπως η υγειονομική ασφάλεια και η πρόληψη μεταδοτικών ασθενειών.

«Αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει, βέβαια, στη σωρηδόν δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων των ασθενών λόγω κορωνοϊού», πρόσθεσε, «όμως για την περίπτωση του καρδιοχειρουργού στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενδείκνυται, λόγω της θέσης του στο νοσοκομείο».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ