Κορωνοϊός: Κλείνουν τα δικαστήρια – Αναμένεται εντός της ημέρας η απόφαση

Παραλύει η χώρα λόγω κορωνοϊού...

Αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία των δικαστηρίων της χώρας, λόγω του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναμένεται εντός της ημέρας η έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης.

Η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αφορά την εκδίκαση των υποθέσεων, εκτός ορισμένων εξευρέσεων (αυτόφωρα, κ.λπ.), ενώ θα λειτουργούν κανονικά οι γραμματείες των δικαστηρίων.

Αναλυτικότερα, σε εκτέλεση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τεύχος Α’, φ. 44, της 11.3.2020) αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης για την πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των βαθμών, εκτός από:

1) Τα αυτόφωρα που θα λειτουργήσουν κανονικά,

2) Των υποθέσεων εκείνων που οι κατηγορούμενοι συμπληρώνουν το 18μηνο, με συνέπεια να αποφυλακιστούν και

3) Των υποθέσεων εκείνων που επέρχεται παραγραφή των αδικημάτων αναφέρει το ΑΠΕ.

Τέλος, το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων δεν θα καταλαμβάνει τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις γραμματείες των δικαστηρίων, που θα λειτουργούν κανονικά.

Νωρίτερα η Ένωση Διοικητικών Δικαστών είχε ζητήσει την άμεση αναστολή των εργασιών όλων των Διοικητικών Δικαστηρίων της χώρας- εκτός από τις επείγουσες υποθέσεις – με επιστολή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας Κωνσταντίνο Τσιάρα και Βασίλη Κικίλια για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ