Λένα Μαντά: Αγαπημένο μου ημερολόγιο επιστρέφω σε σένα- Είμαστε κλεισμένοι μέσα- Ένας θανατηφόρος ιός επιτέθηκε στην ανθρωπότητα (φωτό)

Η συγγραφέας Λένα Μαντά αποφάσισε να γράψει στο ημερολόγιό της για όσα συμβαίνουν...

Το... αγαπημένο της ημερολόγιο επιστράτευσε η αγαπημένη συγγραφέας Λένα Μαντά για να τα βγάλει πέρα με τον νέο κορωνοϊό.

Η ίδια αποφάσισε να γράψει σήμερα όσα σουρεαλιστικά ζει η ανθρωπότητα, εν έτει 2020.

«Αγαπημένο μου ημερολόγιο, μετά από πολλά χρόνια, ήρθε η ώρα να καταφύγω ξανά στις σελίδες σου! Δεν θα το πιστέψεις, αλλά βρισκόμαστε σε καραντίνα! Ένας θανατηφόρος ιός, επιτέθηκε στην ανθρωπότητα!» ξεκίνησε η γνωστή συγγραφέας.

Όπως τονίζει, αποφάσισε, δεδομένων των συνθηκών, να γράφει καθημερινά τόσο τις σκέψεις της, όσο και όσα συμβαίνουν στο σπίτι της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

16 Μαρτίου 2020 Αγαπημένο μου ημερολόγιο, μετά από πολλά χρόνια, ήρθε η ώρα να καταφύγω ξανά στις σελίδες σου! Δεν θα το πιστέψεις, αλλά βρισκόμαστε σε καραντίνα! Ένας θανατηφόρος ιός, επιτέθηκε στην ανθρωπότητα! Με τον Γιώργο και τα προβλήματα υγείας του, δεν είναι να παίζουμε! Αποφάσισα λοιπόν, να γράφω τι συμβαίνει σπίτι μου κάθε μέρα και μαζί τις σκέψεις μου! Χθες, τρίτη μέρα της καραντίνας, συνειδητοποίησα ότι το έχουμε ξανακάνει αυτό! Πριν 35 χρόνια, όταν παντρευτήκαμε και δεν είχαμε λεφτά για ταξίδι του μέλιτος, κλειστήκαμε στο σπίτι μας και θυμάμαι, επειδή μας άρεσε ο μοντελισμός, φτιάξαμε ένα καράβι! Ισπανικό ήταν, αν θυμάμαι καλά και το έλεγαν Santa Marıa! Τώρα δεν είμαστε νιόπαντροι, αλλά ανήκουμε, σύμφωνα με τους επιστήμονες, στις ευπαθείς ομάδες! Πώς περνούν τα χρόνια... Το πρωί σηκώθηκα και ζύμωσα ψωμί! Κι αυτό είχα χρόνια να το κάνω, από τότε που είχα τα παιδιά μικρά και τρελαίνονταν για το ζυμωτό ψωμί! Σαν το ποδήλατο λοιπόν! Δεν το ξεχνάς το άθλημα! Στην συνέχεια εγώ έγραφα το καινούριο βιβλίο μου και ο Γιώργος διάβαζε το Νουρίν της Μαρίας Τζιρίτα Maria Tzirita και μάλλον του αρέσει πολύ γιατί δεν σήκωσε κεφάλι! Το βράδυ είδα στις ειδήσεις τον κόσμο που είχε ξεχυθεί στις παραλίες και στα πάρκα και θύμωσα λίγο... Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι από τις δύο απλές λέξεις: ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ; Υπάρχουν εργαζόμενοι που είναι υποχρεωμένοι να βγουν λόγω βιοπορισμού. Οι υπόλοιποι; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!! Είναι ιός! Για κάποιους είναι κάτι πολύ περισσότερο! ΘΑΝΑΤΟΣ! Είδα και τα χειροκροτήματα στις 9 το βράδυ για τους γιατρούς! Εγώ δεν βγήκα γιατί στο βουνό που μένω, έτσι και χειροκροτούσα, ο Ντόμπυ και η Λάκτα, τα σκυλιά μας, θα νόμιζαν ότι τους είχα μπισκοτάκι και θα έτρεχαν! Νομίζω όμως, ότι οι ...στρατιώτες στα χαρακώματα (γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό εννοώ) θα προτιμούσαν να μείνουμε σπίτι για να έχουν λιγότερα κρούσματα ν' αντιμετωπίσουν, πριν καταρρεύσουν κι αυτοί, γιατί άνθρωποι είναι, δεν είναι μηχανές! Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι, θα πω: Αν μας αντέξει η ζωή, θα φανεί στο χειροκρότημα! Θα τα πούμε ξανά αύριο! ΥΓ: Και για το κερασάκι, χθες, εκεί που βλέπαμε το YFSF, κόπηκε και το ρεύμα! Απερίγραπτα νεύρα, αυτό σου λέω μόνο!

A post shared by Λένα Μαντά (@lenamanta2014) on

«Χθες, τρίτη μέρα της καραντίνας, συνειδητοποίησα ότι το έχουμε ξανακάνει αυτό! Πριν 35 χρόνια, όταν παντρευτήκαμε και δεν είχαμε λεφτά για ταξίδι του μέλιτος, κλειστήκαμε στο σπίτι μας και θυμάμαι, επειδή μας άρεσε ο μοντελισμός, φτιάξαμε ένα καράβι! Ισπανικό ήταν, αν θυμάμαι καλά και το έλεγαν Santa Marıa!» έγραψε, μεταξύ άλλων, η Λένα Μαντά.

Συμπλήρωσε, δε, πως ζύμωσε ψωμί μετά από πολλά χρόνια, συνέχισε να γράφει το καινούργιο της βιβλίο, ενώ ο σύζυγός της διάβαζε ένα βιβλίο που φαίνεται πως το άρεσε πολύ!

«Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι, θα πω: Αν μας αντέξει η ζωή, θα φανεί στο χειροκρότημα!» ανέφερε, κλείνοντας την ανάρτησή της.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ