Κορωνοϊός στην Ελλάδα - 21 νέα κρούσματα, 352 συνολικά - Ανοικτά την Κυριακή τα σουπερμάρκετ - Ως τις 10 κάθε βράδυ

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας σήμερα είχαμε 21 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Τα 352 έφτασαν τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρη Τσιόδρα στην ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Σήμερα είχαμε 21 νέα κρούσματα, ενώ 9 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Επίσης, 51 είναι πλέον στη χώρα μας τα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής, τα αποκαλούμενα και "ορφανά" κρούσματα.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, επίσης, πως ανοικτά θα παραμείνουν τα σουπερμάρκετ, τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α., τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων, οι τράπεζες, τα εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι, οι ταχυδρομικές υπηρεσίες και τα κούριερ, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα Pet shops, τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και τα καταστήματα με οπτικά είδη.

Όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, από μεθαύριο Τετάρτη, όλα τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ - με τους περιορισμούς που έχουν ανακοινωθεί - θα διευρυνθεί και θα παραμένουν ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας εξήντα πέντε κρούσματα κορωνοϊού νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών. Εννέα νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας . Το 51% των κρουσμάτων είναι άνδρες. Δέκα ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο. Συνολικά έχουν ελεγχθεί για κορονοϊό 4320 δείγματα, ενώ εκκρεμούν ακόμη περίπου 200 δείγματα.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του συστήματος υγείας με 15 εκατ. ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, επιπλέον 75 εκατ. για τις προσλήψεις 2.000 υγειονομικών που ήδη έχουν ξεκινήσει.

Επίσης, ανέφερε ότι πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

Τέλος, αναφερόμενος στην παρουσία του στη Συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Τσιόδρας είπε «Παρουσίασα όλα ευρωπαϊκά δεδομένα της πανδημίας, αλλά και τα ελληνικά δεδομένα. Μετέφερα την ανησυχία όλων μας για την κατάσταση που επικρατεί και για την οποία η Πολιτεία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα και αναφέρθηκα σε θέματα που έχουν να κάνουν συναθροίσεις. Αυτό που τόνισα ήταν να αποφύγουμε να γίνουν οι Εκκλησίες μας εστίες μετάδοσης του ιού. Πρέπει να πω ότι με άκουσαν με προσοχή και από όσο ξέρω θα υπάρξουν ανακοινώσεις σήμερα».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ