Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Οδηγίες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - Πως θα φτιάξεις μόνος σου αντισηπτικό

Έτσι θα παρασκευάσετε μόνοι σας αντισηπτικό χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ.

Τα αντισηπτικά χεριών έχουν εξαφανιστεί από τα φαρμακεία, καθώς οι άνθρωποι υπό τον φόβο του κορωνοϊού έσπευσαν να προμηθευτούν όσο μεγαλύτερες ποσότητες μπορούσαν.

Αν και, όπως έχει ενημερώσει το κοινό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), η καλύτερη επιλογή είναι το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, το αντισηπτικό είναι και αυτό μία λύση όταν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πλύνουμε τα χέρια μας.

Με δεδομένη, λοιπόν, την έλλειψη αντισηπτικών, ο ΠΟΥ δημοσίευσε οδηγίες ώστε όποιος το επιθυμεί να φτιάξει το δικό του αντισηπτικό στο σπίτι.

Αρχικά χρειαζόμαστε ένα δοχείο δέκα λίτρων, για την ανάμιξη των υλικών.

Επίσης, τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα εξής:

8333 ml οινόπνευμα 96% (εναλλακτικά 7515 ml ισοπροπυλική αλκοόλη 99,8%)
417 ml οξυζενέ 3%
145 ml γλυκερίνη

Εκτέλεση:

Ρίχνεις στο δοχείο το οινόπνευμα. Προσθέτεις στο δεύτερο βήμα το οξυζενέ. Τέλος, ρίχνεις τη γλυκερίνη, η οποία (προσοχή) έχει την τάση να κολλάει στα τοιχώματα του δοχείου της. Έτσι αφού το αδειάσεις το γεμίζεις με αποσταγμένο νερό, ή νερό που το έχεις βράσει και το έχεις αφήσει να κρυώσει, ανακινείς ελαφρώς, και ρίχνεις στο μπιτόνι.

Γεμίζεις το υπόλοιπο μπιτόνι με νερό αποσταγμένο, ή βρασμένο που έχει κρυώσει, μέχρι την ένδειξη των 10 λίτρων. Βιδώνεις το καπάκι του όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για να εμποδίσεις το οινόπνευμα να εξατμιστεί.

Ανακατεύεις το μείγμα, κουνώντας ελαφρώς το μπιτόνι, μοιράζεις το περιεχόμενο στις μικρότερες συσκευασίες που θες να χρησιμοποιήσεις και τις αφήνεις 72 ώρες πριν τις χρησιμοποιήσεις προκειμένου να σκοτωθούν τυχόν σωματίδια από το αλκοόλ ή από το πλαστικό της συσκευασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ