Κορωνοϊός - Μεγάλη τράπεζα συνιστά: Προτιμάτε ψηφιακά δίκτυα & ανέπαφες συναλλαγές για την προστασία όλων μας

Με ανακοίνωσή της, η Alpha Bank τόνισε ότι συμμετέχει στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην προστασία της δημόσιας υγείας. 

Τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό αυξάνονται συνεχώς και στη χώρα μας. 

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο κ. Αριστοτελία Πελώνη, οι τράπεζες θα παραμείνουν ανοικτές τις επόμενες ημέρες - σε αντίθεση με τα εμπορικά καταστήματα που θα κλείσουν αύριο, αλλά και τα εμπορικά κέντρα, τα γυμναστήρια, τα εστιατόρια, τις καφετέριες κ.α. που έχουν ήδη κλείσει για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο και οι τράπεζες προχωρούν στα απαραίτητα μέτρα, ώστε να προστατευθούν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι πελάτες.

Με ανακοίνωσή της, η Alpha Bank τόνισε ότι συμμετέχει στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού και στην προστασία της δημόσιας υγείας.

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα, εφαρμόζουμε σειρά έκτακτων μέτρων σε όλους τους χώρους εργασίας και τα Καταστήματά μας, με στόχο την ασφάλεια των Πελατών και των Εργαζομένων μας και αναπτύσσουμε μία σειρά δράσεων για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των καθημερινών συναλλαγών των Πελατών μας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της τράπεζας.

Η Alpha Bank κάλεσε τους πελάτες της να προτιμούν τα ψηφιακά δίκτυα για όλες τις συναλλαγές τους, καθώς και τις ανέπαφες συναλλαγές με την κάρτα ή κινητό τους.

«Τα ψηφιακά δίκτυα της Τράπεζας (myAlpha Web, myAlpha Mobile, myAlpha Phone) επιτρέπουν την πραγματοποίηση ενός μεγάλου εύρους συναλλαγών με ασφάλεια και άνεση και βοηθούν ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι επισκέψεις στα Καταστήματα και ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους» τονίζεται, επίσης, στην ανακοίνωση.

Καλεί, δε, τους πελάτες να επικοινωνήσουν με την τράπεζα, χωρίς να χρειαστεί η επίσκεψή τους σε Κατάστημα.

«Αναθεωρώντας μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες, προτιμούμε τις ανέπαφες συναλλαγές. Με τις κάρτες Alpha Bank μπορείτε να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, χωρίς να αφήσετε την κάρτα από τα χέρια σας και χωρίς να έρθετε σε επαφή με χαρτονομίσματα ή κέρματα. Παράλληλα, το myAlpha wallet με Tap ‘n Pay δίνει τη δυνατότητα για ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου» τονίζει η τράπεζα.

(Photo: In Time)

Παράλληλα, όπως τονίζει η ανακοίνωση της Alpha Bank, όλοι οι χώροι εργασίας και εξυπηρέτησης Πελατών καθαρίζονται με ιδιαίτερη επιμέλεια, ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα και πολύ ισχυρά απολυμαντικά καθαριστικά, ενώ αντισηπτικά υγρά έχουν διανεμηθεί σε όλους τους χώρους εργασίας και τα Καταστήματά μας.

«Παρέχουμε τακτική και αναλυτική ενημέρωση από τον Ιατρό της Τράπεζας στα Στελέχη μας για τα μέτρα προφύλαξης και ατομικής υγιεινής με στόχο την αποτροπή διάδοσης του ιού» αναφέρει η ανακοίνωση και συμπληρώνει «Έχουν δοθεί αυστηρότατες συστάσεις για αποφυγή όλων των επαγγελματικών και προσωπικών ταξιδιών στο εξωτερικό και το εσωτερικό καθώς και για αποφυγή πολυπληθών συναντήσεων/ συγκεντρώσεων στους χώρους εργασίας και αντικατάστασή τους με άλλα μέσα (videoconference ή teleconference)».

Όπως, δε, τονίζει η τράπεζα προβλέπεται η δυνατότητα τηλεργασίας του Προσωπικού.

Όπως αναφέρει, επίσης, η ανακοίνωση «Έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς όλους τους Εργαζόμενους σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, σε διαρκή συνεννόηση και επικοινωνία με τον Ιατρό της Τράπεζας, σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα του ιού, υποψιάζονται ότι έχουν μολυνθεί, είναι απολύτως απαραίτητο να ταξιδέψουν ή έχουν επιστρέψει πρόσφατα από χώρες/περιοχές όπου ενδημεί ο ιός ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ