Όλες οι φωτό από την τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και την Φώφη Γεννηματά

Συζήτησαν τη σημασία του «Μένουμε Σπίτι». 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο πρόβλημα του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις του και τόνισε ότι οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση για την αντιμετώπιση της κατάστασης είναι καλοδεχούμενη, τόσο από τον ίδιο όσο και από τα αρμόδια υπουργεία.

Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

Τηλεδιάσκεψη πρωθυπουργού με Φ. Γεννηματά για κορονοϊό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά για το μεγάλο πρόβλημα του κορονοϊού.

Ο κ. Μητσοτάκης, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε την κυρία Γεννηματά για το κυβερνητικό σχέδιο, απάντησε στις ερωτήσεις της και αντήλλαξαν σκέψεις και προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. Και οι δύο τόνισαν τη σημασία του μηνύματος «Μένουμε Σπίτι».

«Στηρίζουμε με προτάσεις τη προσπάθεια της χώρας να αντιμετωπίσει την επιδημία του κορονοϊού», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό

«Στηρίζουμε την προσπάθεια της χώρας και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που προτείνουν τα αρμόδια όργανα με τους ειδικούς επιστήμονες. Τα μέτρα πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα και για όλες τις δραστηριότητες που επηρεάζουν τη διασπορά, χωρίς εξαιρέσεις, διότι αλλιώς αυτοαναιρούνται και ακυρώνονται», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά στην συνομιλία της μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΚΙΝΑΛ, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «για την Εκκλησία πρέπει να παρθούν από την Πολιτεία αποτελεσματικά μέτρα, ώστε να μη μετατρέπονται οι ναοί σε κέντρα διάδοσης της επιδημίας. Αυτό πρέπει να ισχύσει για όλα τα δόγματα ανεξαιρέτως».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε στον πρωθυπουργό, πως επειδή το βάρος το σηκώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, παρά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια, χρειάζονται άμεσα μέτρα διοικητικά και οικονομικά.

Ειδικότερα πρότεινε: 

  • * Να ανοίξουν όλα τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με την άμεση πρόσληψη ιατρών-νοσηλευτών που έχουν εξαγγελθεί.
  • * Να ληφθεί μέριμνα για πρόσθετα κρεβάτια. Λειτουργία ενός νοσοκομείου ανά Περιφέρεια, μόνο για ασθενείς από κορωνοϊό.
  • * Να πολλαπλασιασθούν τα σημεία ελέγχου (test) για τον κορωνοϊό.
  • * Να ενταχθούν στον ενιαίο σχεδιασμό και τα ιδιωτικά κέντρα (και με επίταξη αν χρειασθεί) με τιμολόγιο που θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, καθορισμένο από το κράτος.
  • * Να προμηθευτούν εγκαίρως τα νοσοκομεία, όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία των εργαζομένων στην υγεία.
  • * Να αντιμετωπισθεί η αισχροκέρδεια στην αγορά για γάντια, μάσκες, αντισηπτικά.
  • * Να ληφθεί ειδική μέριμνα για τα νησιά του Β. Αιγαίου, όπου είναι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες. 
  • Για τις δραματικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία, η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη "μέτρα έξω από την πεπατημένη", με την αναστολή προβλέψεων του Συμφώνου Σταθερότητας. Γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση πρέπει:
  • * Να απαιτήσει από την Ε.Ε., εκταμίευση πολύ μεγαλύτερων ποσών από τα 37 δισ. ευρώ (που ακούγεται) και την εξαίρεση από δημοσιονομικούς περιορισμούς - και από κρατικές ενισχύσεις - των ποσών που θα δοθούν για υγεία, επιχειρήσεις/ εργαζόμενους.
  • * Να μειωθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τα επόμενα έτη.
  • Και εν συνεχεία
  • * Να γίνει ριζική αλλαγή του κρατικού Προϋπολογισμού, ώστε να ενισχυθούν το ΕΣΥ, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, οι επιχειρήσεις που κλείνουν και οι εργαζόμενοι που τίθενται σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα.
  • * Να ανασταλούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.
  • * Να προετοιμασθούν ειδικά μέτρα στήριξης του τουρισμού.
  • * Να στηρίξουν οι τράπεζες την ρευστότητα. Δάνεια με χαμηλότερα επιτόκια. Να μην «κοκκινίζουν» δάνεια που λόγω της κρίσης παρουσιάζουν προβλήματα.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ