Κορωνοϊός: Ο Έλληνας πολυεκατομμυριούχος Γιώργος Γιανκόπουλος πολύ κοντά στην ανακάλυψη του εμβολίου - Ποιος είναι (φωτό- βίντεο)

Ένας Έλληνας είναι πιθανό να σώσει την ανθρωπότητα από τον κορωνοϊό...

Επιστήμονες σε όλο τον πλανήτη έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να ανακαλύψουν είτε το φάρμακο, είτε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Με περισσότερα από 200.000 κρούσματα του ιού σε όλο τον κόσμο και περισσότερους από 8.000 θανάτους το εμβόλιο αποτελεί την ελπίδα όλου του κόσμου, ώστε να ανακοπεί η πορεία αυτού του τρομακτικού ιού.

Πλέον, υπάρχει πιθανότητα η λύση να έρθει από έναν Έλληνα.

Ο λόγος για τον Γιώργο Γιανκόπουλο, Ελληνοαμερικανό επιστήμονα και πολυεκατομμυριούχο, συνιδρυτή της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron.

Η εταιρεία βρίσκεται πίσω από την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του Έμπολα και έτσι πριν από λίγο καιρό οι αρχές των ΗΠΑ ανέθεσαν στη Regeneron τη μελέτη για τη δημιουργία ενός εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο 61χρονος επιστήμονας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, τόνισε πως οι κλινικές μελέτες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό και δεν αποκλείεται μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού να αρχίσουν οι δοκιμές σε ανθρώπους.

Με βάση το αισιόδοξο σενάριο, θα μπορούσε το εμβόλιο αυτό να χορηγηθεί σε ασθενείς από το ερχόμενο φθινόπωρο.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι επιστήμονες έχουν απομονώσει εκατοντάδες αντισώματα που εξουδετερώνουν τον ιό και τα διαχωρίζουν καθώς και αντισώματα που απομονώνονται από ανθρώπους που έχουν θεραπευθεί, ώστε να δημιουργηθεί ένα «κοκτέιλ» θεραπείας.

Ποιος είναι ο Γιώργος Γιανκόπουλος

Ο, γεννημένος το 1959, Γιώργος Γιανκόπουλος είναι επιστήμονας και πολυεκατομμυριούχος, συνιδρυτής της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron.

Η περιουσία του υπολογίζεται σε 1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Πήρε το πτυχίο και το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Columbia, ενώ μόλις στα 28 του χρόνια έγινε καθηγητής Βιολογίας. 

Ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας έχει συμβάλλει στη δημιουργία επτά εγκεκριμένων φαρμάκων, καθώς και μίας τεχνολογικής πλατφόρμας σχεδιασμένης για να ανακαλύψει πολλά ακόμα.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ