Χαλαρά χτενίσματα και ατημέλητα πιασμένα μαλλιά για το σπίτι και όχι μόνο (φωτό & βίντεο)

Eίστε σε καραντίνα; Nα πως θα δείχνετε ωραίες ακόμα και μέσα στο σπίτι! 

Είναι ωραίο, ακόμη κι όταν μένουμε σπίτι, να νιώθουμε περιποιημένες και όμορφες. Γυναίκες είμαστε εξάλλου και όλες κρύβουμε λίγο ή πολύ την κοκέτα μέσα μας!

Τα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά και τα χαλαρά χτενίσματα λοιπόν είναι ιδανικά γι’ αυτές τις μέρες.

Δεν χρειάζεται βέβαια να περιοριστούμε σε μια απλή αλογοουρά ή έναν επιμελώς ατημέλητο κότσο. Υπάρχουν πολλές ακόμη όμορφες επιλογές για χαλαρά χτενίσματα που θα κάνουν να μαλλιά μας να φαίνονται εντυπωσιακά ακόμη και την ώρα που κάνουμε δουλειές στο σπίτι, χαλαρώνουμε στον καναπέ ή ασχολούμαστε με την περιποίηση της επιδερμίδας μας κάνοντας μια σπιτική μάσκα προσώπου.

Οι παρακάτω ιδέες θα σας δώσουν έμπνευση για να ξεφύγετε από την ρουτίνα και να δώσετε στα καθημερινά μαλλιά σας μια διαφορετική και ανανεωμένη όψη.

Επιμελώς ατημέλητος κότσος

Επιμελώς ατημέλητος κότσος (1)

Επιμελώς ατημέλητος κότσος (2)

Ένα από τα πιο δημοφιλή χτενίσματα για κοντά, αλλά και μακριά μαλλιά είναι ο επιμελώς ατημέλητος κότσος. Είναι ιδανικός για να διατηρήσετε τα μαλλιά πιασμένα ψηλά και να μπορέσετε να κάνετε ότι θέλετε χωρίς να σας ενοχλούν.

Θέλετε να γυμναστείτε, να κάνετε δουλειές του σπιτιού ή το beaute σας; Ένα messy bun, όπως επίσης λέγεται, είναι η τέλεια πρόταση. Στη chic εκδοχή του, αυτό το χαλαρό και κομψό χτένισμα μπορεί να γίνει ακόμη και για κάτι πιο επίσημο όπως μια βάπτιση ή ένας γάμος.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές παραλλαγές για να κάνετε έναν κότσο να δείχνει εντυπωσιακός, αν και ατημέλητος. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να διαλέξετε ανάμεσα σε έναν χαμηλό τύπου σινιόν ή έναν ψηλό κότσο μπαλαρίνας και μετά να δείτε πως θα τον διαφοροποιήσετε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας για χαλαρούς και επιμελώς ατημέλητους κότσους ώστε να το δοκιμάσετε στο σπίτι.

 

 

Ατημέλητα πιασμένα μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω

Ατημέλητα πιασμένα μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω (1)

Ατημέλητα πιασμένα μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω (2)

Ακόμη μια βολική επιλογή για πιασμένα μαλλιά είναι και τα μισά πάνω μισά κάτω χαλαρά χτενίσματα. Ειδικά αν πρόκειται για κοντά μαλλιά, η επιλογή ενός half up hairstyle είναι ιδανική.

Τολμήστε λοιπόν να πιάσετε τα μισά μαλλιά σας ψηλά σε μια μικρή αλογοουρά ή έναν κότσο και είστε έτοιμη. Εναλλακτικά, για ένα πιο εντυπωσιακό και περίτεχνο επιμελώς ατημέλητο look, μπορείτε να συνδυάσετε το χτένισμα αυτό με πλεξούδες.

Χαλαρά χτενίσματα με πλεξούδες

Χαλαρά χτενίσματα με πλεξούδες (1)

Χαλαρά χτενίσματα με πλεξούδες (2)

Για όσες λατρεύουν την πλεξούδα, ένα χαλαρό χτένισμα τέτοιου είδους είναι εξίσου πολύ καλή ιδέα. Είτε λοιπόν πρόκειται για μια απλή γαλλική ή ολλανδική πλεξούδα, είτε για οποιοδήποτε επιμελώς ατημέλητο, ακόμη και boho style χτένισμα που την περιέχει, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό.

Εναλλακτική πρόταση αποτελούν και τα boxer braids ή οι πλάγιες πλεξούδες.

Βάλτε λοιπόν τη φαντασία σας να δουλέψει και πλέξτε τα μαλλιά σας με όποιον ατημέλητο τρόπο θέλετε, δημιουργώντας εντυπωσιακά χαλαρά χτενίσματα για το σπίτι και όχι μόνο.

Ατημέλητα πιασίματα για κοντά μαλλιά

Ατημέλητα πιασμένα κοντά μαλλιά (1)

Ατημέλητα πιασμένα κοντά μαλλιά (2)

Τι κι αν έχετε επιλέξει ένα κοντό γυναικείο κούρεμα. Αυτό δεν είναι όσο περιοριστικό νομίζετε, καθώς υπάρχουν πολλά ωραία χαλαρά χτενίσματα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Από το απλό πιάσιμο της φράντζας μέχρι τα μισά πάνω μισά κάτω χαλαρά μαλλιά, οι επιλογές που σας δίνονται είναι αμέτρητες. Διατηρώντας τα λοιπόν ίσια ή επιλέγοντας ένα κυματιστό / σγουρό hairstyling, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά επιμελώς ατημέλητα πιασίματα. Τίποτα δεν είναι απαγορευτικό και δεσμευτικό ακόμη και για ένα κοντό καρέ ή αγορέ κόψιμο των μαλλιών.

Χαλαρά και ελαφρώς ατημέλητα μακριά μαλλιά

Επιμελώς ατημέλητα μακριά μαλλιά

Σίγουρα τα μακριά μαλλιά δίνουν περισσότερες επιλογές για να παίξετε μαζί τους και να κάνετε πολλά διαφορετικά χαλαρά χτενίσματα με κοτσίδα, αλογοουρά ή πλεξούδες. Ίσως και πάλι όμως το πιο βολικό να είναι ο επιμελώς ατημέλητος κότσος, ο οποίος κρατάει όλα τα μαλλιά πιασμένα ψηλά.

Τολμήστε λοιπόν να αλλάξετε την καθημερινή σας ρουτίνα ειδικά όσο μένετε μέσα στο σπίτι, αξιοποιώντας το χρόνο για να δημιουργήσετε όμορφα messy hairstyles.

Πρόχειρα χτενίσματα για σγουρά μαλλιά στο σπίτι

Πρόχειρα χτενίσματα για σγουρά μαλλιά στο σπίτι

Αν νομίζετε πως τα σγουρά μαλλιά είναι πιο δύσκολο να χτενιστούν και να δείχνουν εντυπωσιακά, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Υπάρχουν αμέτρητα επιμελώς ατημέλητα χτενίσματα που μπορούν να δημιουργηθούν με βάση τις μπούκλες.

Χαλαρές αλογοουρές, κότσοι, αλλά και πλεξούδες μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια λύση.

Κορδέλες, στέκες και άλλα αξεσουάρ για όμορφα πρόχειρα μαλλιά στο σπίτι

Κορδέλες, στέκες και άλλα αξεσουάρ για όμορφα πρόχειρα μαλλιά στο σπίτι

Ακόμη μια όμορφη ιδέα για ατημέλητα χτενίσματα είναι τα αξεσουάρ μαλλιών. Υιοθετήστε λοιπόν τις κορδέλες, τις στέκες, αλλά και τα κάθε λογής κοκαλάκια για να στολίσετε έναν χαλαρό κότσο, μια απλή αλογοουρά ή μια πλεξούδα.

Εξίσου ωραία επιλογή αποτελεί και το μαντήλι στα μαλλιά, το οποίο μπορεί να φορεθεί με πολλούς τρόπους.

Γρήγορα και άνετα χτενίσματα με αλογοουρά

Χαλαρά χτενίσματα με αλογοουρά (1)

Χαλαρά χτενίσματα με αλογοουρά (2)

Αντίστοιχα με τον κότσο, η αλογοουρά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πρόχειρα χτενίσματα για το σπίτι και όχι μόνο.

Είτε λοιπόν πρόκειται για ένα χαλαρό χαμηλό πιάσιμο, ή για κάποιο πιο ψηλό, το look αυτό είναι πολύ βολικό για κάθε μήκος μαλλιών αναφέρει το beautetinkyriaki

Επιμελώς ατημέλητοι κότσοι και top knot με τα μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω

Επιμελώς ατημέλητοι κότσοι με τα μαλλιά μισά πάνω μισά κάτω

Ελαφρώς ατημέλητα top knot (1)

Ελαφρώς ατημέλητα top knot (2)

Ένας χαλαρός κότσος δεν έχει απαραίτητα όλα τα μαλλιά πιασμένα ψηλά. Μπορεί κάλλιστα να συνδυαστεί με ένα χτένισμα μισά πάνω μισά κάτω. Πρόκειται για ένα απλό, εύχρηστο και όμορφο hairstyle που μπορεί να γίνει τόσο σε μακριά ή κοντά μαλλιά.

Αν λοιπόν ψάχνετε για ένα πρόχειρο χτένισμα, το οποίο να μην έχει μαζεμένα όλα τα μαλλιά, τα half up με κότσο είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική ιδέα.

Σε περίπτωση μάλιστα που ο κότσος είναι ψηλά στο κεφάλι, τότε μιλάμε για ένα top knot. Ο λόγος για το χαλαρό αυτό και νεανικό χτένισμα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί κατά κόρον από όλες μας.

Πρόχειρα αλλά εντυπωσιακά boho style μαλλιά

Πρόχειρα boho style μαλλιά

Τα μπόχο χτενίσματα είναι από μόνα τους χαλαρά και επιμελώς ατημέλητα.

Επομένως ανάλαφρες μπούκλες και κυματιστά μαλλιά τύπου beach waves είναι τα πιο χαρακτηριστικά boho style hair looks. Αν μάλιστα συνδυαστούν με μικρές πλεξούδες, τότε το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

18 ακόμη ιδέες για χαλαρά χτενίσματα στο σπίτι και όχι μόνο

Το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια σειρά από όμορφα επιμελώς ατημέλητα μαλλιά και τον τρόπο δημιουργίας τους.

Δείτε λοιπόν βήμα βήμα πως μπορείτε να τα αντιγράψετε κι εσείς, ανανεώνοντας το καθημερινό χτένισμα σας.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ