Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Απαγορεύονται οι μετακινήσεις στα νησιά, ο απόπλους σκαφών & κλειστές οι λαϊκές αγορές (βίντεο)

Νέα μέτρα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς...

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα νέα μέτρα που πρόκειται να ισχύσουν από αύριο, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

Από αύριο Σάββατο, απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς στην ημερήσια ενημέρωση των συντακτών το Σαββατοκύριακο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές της χώρας.

Ανέφερε, επίσης, πως από Δευτέρα, στις λαϊκές αγορές μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο οι παραγωγοί με απόσταση 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων και υποχρέωση εκ περιτροπής ανά εβδομάδα.

Και στα σουπερμάρκετ, όμως, ανακοινώθηκε πως θα μειωθούν οι πελάτες ανά κατάστημα, καθώς από Δευτέρα θα πρέπει να υπάρχει ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

«Από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» τόνισε επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε, ακόμη, ότι «κάποιοι συμπολίτες μας, δυστυχώς, παρατηρούμε ότι δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής στο χωριό ή στο εξοχικό. Με δεδομένο ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν σημειωθεί στην Αττική και εν γένει στις μητροπολιτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό και τι συνέπειες μπορεί να έχει για την υγεία των πολιτών στις περιοχές όπου πάνε».

Ανέφερε, δε, πως είναι γνωστές οι πινακίδες των αυτοκινήτων που περνούν τα διόδια. 

Παράλληλα, επισήμανε «αν δεν σταματήσουμε να κινούμαστε χωρίς να υπάρχει λόγος σοβαρής σημασίας η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εξετάσει άλλα μέτρα και τα εξετάζει».

«Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη», πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ