Κορωνοϊός - Τουλάχιστον μέχρι 10 Απριλίου κλειστά σχολεία & πανεπιστήμια

Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας σχολείων και λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και των λοιπών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας για ακόμη 15 ημέρες λόγω του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «Η εκπαιδευτική δραστηριότητα θα εκκινήσει εκ νέου μετά το Πάσχα».

Έτσι, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως και τις 10 Απριλίου του 2020, ενώ αύριο Σάββατο αναμένεται να δημοσιευθεί και η σχετική ΚΥΑ.

Η απόφαση έχει παρθεί ήδη όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά αλλά εξετάζουμε μέτρα όπως η επιμήκυνση του σχολικού έτους και η μείωση της διδακτέας ύλης» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά τις Πανελλήνιες, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι επιδίωξη είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις προγραμματισμένες.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παράταση του «παγώματος» όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών σε εσωτερικό και εξωτερικό.

«Με ΚΥΑ που αναμένεται να δημοσιευθεί αύριο, αποφασίζεται η παράταση της απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, καθώς και η αναστολή όλων των εκπαιδευτικών εκδρομών εσωτερικού και εξωτερικού, έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ