Κορωνοϊός - Ιταλία: Η χειρουργός από το Treviglio περιγράφει με συγκίνηση όσα της λένε οι ετοιμοθάνατοι ασθενείς- «Πες στη γυναίκα μου την αγαπώ»

Συγκλονίζουν τα λόγια της...

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία μίας γιατρού από την πόλη Treviglio της Ιταλίας, η οποία μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera αποκάλυψε τις συγκινητικές στιγμές που βιώνει δίπλα σε ετοιμοθάνατους ασθενείς με κορωνοϊού.

Μαζί με τους συναδέλφους της, η 50χρονη L.B. κάθε μέρα τον δικό της αγώνα κατά του φονικού ιού.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, οι γιατροί αντέχουν, γιατί πρέπει να αντέξουν.

«Είμαστε γεμάτοι οργή. Δεν έχουμε όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε όλον τον κόσμο, αλλά και για να προστατευτούμε» εξομολογείται η ηρωίδα γιατρός.

«Ο ασθενής παθαίνει ανακοπή και ξεκινάς αμέσως ανάνηψη, γιατί σαν γιατρός δεν μπορείς να τον αφήσεις να πεθάνει. Εκείνος σε κοιτάει. Και όταν πρέπει να τον διασωληνώσεις; Έχεις σωλήνα, αλλά δεν έχεις αναπνευστήρα. Οπότε; Ηλικία και κατάσταση της υγείας παίζουν βασικό ρόλο στην επιλογή... Θα διασωληνώσουμε έναν 40άρη. Αν πάω, όμως, εγώ στο νοσοκομείο και είμαι διαβητική, προηγείται αυτός» τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ συμπληρώνει «Μιλάμε για ανθρώπους που, αν είχαμε όσα χρειαζόμαστε, θα κατάφερναν να ζήσουν».

Η ίδια αναφέρει ότι σε πολλές περιπτώσεις, ο γιατρός γίνεται η γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ασθενών και του έξω κόσμου.

«Ο ασθενής ξέρει τι συμβαίνει. Το βλέπεις στα μάτια του. Ακούς “Πείτε στη γυναίκα μου ότι την αγαπώ” ή “δεν κατάφερα να δω τη νεογέννητη εγγονή μου”. Στους ασθενείς μεταφέρουμε τα λόγια που οι συγγενείς τους μας λένε στο τηλέφωνο, χαρτάκια με κάποιο μήνυμα ή ζωγραφιές από τα εγγόνια τους. Μέσω τηλεφώνου μεταφέρουμε και τον θάνατο του ασθενή στην οικογένειά του» λέει και συγκινεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Efecto Cocuyo (@efecto.cocuyo) on

Η ίδια φορά τη μάσκα της και στο σπίτι, όπου την περιμένουν τα παιδιά της και ο σύζυγός της, τους οποίους όμως δεν μπορεί να αγκαλιάσει, καθώς είναι πιθανό να αποτελεί ασυμπτωματική φορέα του ιού, δεδομένου ότι έρχεται κάθε μέρα σε επαφή με ασθενείς που νοσούν.

«Όταν πλησιάζω στο σπίτι ειδοποιώ τον σύζυγό μου, να κρατήσει τα παιδιά μακριά από μένα. Πάω κατευθείαν στο μπάνιο και βάζω ό,τι φορώ στο πλυντήριο. Κάθομαι κάτω από το ντους για 40 λεπτά και τρίβω το σώμα μου με νερό και σαπούνι.Ύστερα ξαναφοράω τη μάσκα και κρατάω τα παιδιά μου σε απόσταση».

Οι γιατροί στην Ιταλία είναι πολύ κοντά στην ψυχολογική κατάρρευση, όπως λέει η ηρωική χειρουργός, χαρακτηριστικά, από την κούραση, το άγχος, αλλά «και επειδή χάνουμε αγαπημένους μας φίλους».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ