Ζευγάρι Τούρκων που ζουν στην Καλιφόρνια δημιούργησε τεστ- εξπρές για τον κορωνοϊό - Σε 10 λεπτά το αποτέλεσμα

"Κατασκευάσαμε τα κιτ σε συνεργασία με τον Κινέζο συνεταίρο μας και τα προωθήσαμε στην αγορά..."

Ο Σερχάτ Παλά και η σύζυγός του, Ζεϊνέπ Ιλγκάζ Παλά, δημιούργησαν ένα νέο αποτελεσματικό και γρήγορο τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο εξετάζει μία σταγόνα αίματος και διαγιγνώσκει την παρουσία του ιου σε χρόνο μεταξύ τριών και δέκα λεπτών.

 

«Κατασκευάσαμε τα κιτ σε συνεργασία με τον Κινέζο συνεταίρο μας και τα προωθήσαμε στην αγορά. Το κιτ ερευνά για την παρουσία του κορωνοϊού σε μικροσκοπική σταγόνα αίματος χάρη σε τεχνολογία παράλληλης ροής (lateral flow technology)», λέει ο Παλά.

 

Οι Παλά είναι Τούρκοι υπήκοοι, και ζουν μόνιμα στις ΗΠΑ. Μιλώντας στην εφημερίδα Daily Sabah, ο Παλά αναφερουν ότι θέλουν να υποστηρίξουν τη «μητέρα πατρίδα» και μεταξύ άλλων λέει: «Έχουμε καθήκον να βοηθήσουμε τη χώρα μας. Είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε, εφόσον μας ζητηθεί, με το τουρκικό υπουργείο Υγείας».

 

Το ζευγάρι μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1997, αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μπογκαζιτσί της Κωνσταντινούπολης. Το τεστ έχει ήδη αποσταλεί στην Κίνα, στην Ευρώπη και σε άλλες ηπείρους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ