Κορωνοϊός: Γιατί οι καπνιστές είναι πιο ευπαθείς στον ιό - Ο Τσιόδρας εξηγεί

Δείτε όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας…

O καθηγητής Λοιμωξιολογίας κ. Τσιόρδας στις καθημερινές του δηλώσεις που κάνει στο υπουργείο Υγείας και στις οποίες ενημερώνει τους πολίτες για τις εξελίξεις κορωνοϊό, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους καπνιστές.

Ο κ. Τσιόδρας άφησε να εννοηθεί ότι πιθανότατα είναι πιο ευπαθείς όσον αφορά τον κοροναϊό, καθώς φαίνεται να έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα που τους κάνει πιο ευπαθείς στον Covid-19.

 

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσιόδρα

«Σχετικά με το αν το κάπνισμα μπορεί να έχει ρόλο στην αυξημένη προσβολή από τον ιό, δειλά-δειλά κάποια πειραματικά δεδομένα που αφορούν και ανθρώπους, δείχνουν πως οι καπνιστές κατά κάποιον τρόπο έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και, κατ’ αναλογία, περισσότερες «πόρτες» και ευπάθεια για είσοδο του ιού στον οργανισμό τους.

Εγώ θα πω αυτό στους ανθρώπους που καπνίζουν, τους φίλους συμπολίτες μας: η επιλογή είναι καθαρά δική τους. Εγώ γνωρίζω από την ιολογία και τους υπόλοιπους αναπνευστικούς ιούς, πως οι υγιείς καπνιστές, ακόμα και οι υγιείς καπνιστές χωρίς χρόνια νοσήματα, φαίνεται να έχουν υψηλότερη συχνότητα αναπνευστικών λοιμώξεων και αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όταν μολύνονται».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ