Κορωνοϊός - Πελώνη: Σταματούν οι πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία - Απαγορεύεται η εισόδος ανθρώπων από την Τουρκία στην Ελλάδα

Τέλος σε πτήσεις από την Μεγάλη Βρετανία, ενώ απαγορεύεται η εισόδος προσώπων από την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε η κ. Πελώνη.

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας σήμερα στους πολιτικούς συντάκτες αναφέρθηκε στα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύουν από τις 6 σήμερα το πρωί.

Επανέλαβε σε ποιες περιπτώσεις μπορεί κανείς να βγει από το σπίτι του, καθώς και ποια βεβαίωση θα πρέπει να έχει σε κάθε περίπτωση μαζί του.

Επίσης, η κ. Πελώνη αναφέρθηκε και στους νέους περιορισμούς που ισχύουν από σήμερα και αφορούν τον προσωρινό περιορισμό μέχρι τις 15 Απριλίου της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, καθώς και των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή.

«Απαγορεύεται η είσοδος στην ελληνική επικράτεια προσώπων από την Τουρκία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού» είπε και προσέθεσε ότι επίσης, περιορίζεται μέχρι τις 15 Απριλίου η προσγείωση αεροσκαφών που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας Υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Παράλληλα, σχετικά με τον περιορισμός της κίνησης στα ΚΥΤ υπογράμμισε ότι «περιορίζεται αυστηρά η κυκλοφορία των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα ΚΥΤ (μέχρι τις 21.4.2020), αυστηρά εντός της αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η ΕΛΑΣ. Δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας στα πλησιέστερα αστικά κέντρα».

«Σε περιπτώσεις, που δεν διατίθενται μέσα μαζικής μεταφοράς, που θα είναι και ο συνήθης τρόπος μετακίνησης, η μεταφορά θα γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού. Όπου δεν διατίθενται, επιτρέπεται η έξοδος ως εκατό ατόμων την ώρα σε ομάδες μικρότερες των δέκα ατόμων. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται από το προσωπικό της ΕΛΑΣ. Επιπλέον, εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορονοϊού» τόνισε, επίσης.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ