Αυτές είναι οι ελληνικές εταιρείες που στηρίζουν με δωρεές τον τομέα της υγείας & της επικοινωνίας

Στηρίζουν με δωρεές τις δύσκολες ώρες που ζει η χωρά μας…

Τον τομέα της υγείας, της επικοινωνίας αλλά και της εκπαίδευσης στηρίζουν τις τελευταίες ημέρες μέσα από δωρεές του αρκετές ελληνικές εταιρείες.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω του διαγγέλματος του ευχαρίστησε τις εταιρείες οι οποίες μέσα από τις δωρεές του στηρίζουν την προσπάθεια για την μη εξάπλωση του κορονοϊού στην χώρα μας, ενώ κάλεσε και άλλες επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα τους.

Θωρακίζοντας την υγεία της χώρας

H Motor Oil Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., ανταποκρινόμενη στις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά 50 αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας.

Οι αναπνευστήρες θα παραδοθούν εντός των προσεχών ημερών στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

Οι συγκεκριμένοι αναπνευστήρες είναι κατάλληλοι για την εντατική θεραπεία ενηλίκων, παιδιών και νεογνών.

Παραδόθηκαν από την Παπαστράτος την περασμένη εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, που θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.

Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της «Παπαστράτος», σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το κρίσιμο για την προστασία της δημόσιας υγείας έργο της παραλαβής, μεταφοράς και ασφαλούς διαχείρισης όλων των νοσοκομειακών αποβλήτων του Κέντρου Νοσηλείας Περιστατικών Κορονοϊού ΝΙΜΤΣ, ανέλαβε να φέρει εις πέρας με δικά του έξοδα ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, απαλλάσσοντας πλήρως το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την αντίστοιχη δαπάνη.

Με επίσημη επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, από χθες και μέχρι το πέρας της κρίσης του κορονοϊού, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ αναλαμβάνει πλήρως τη σχετική δαπάνη και διαχείριση.

Το Κοινοφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προχώρησε σε νέα δωρεά προς το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, ενισχύοντας με σύγχρονο ιατρο-τεχνολογικό εξοπλισμό το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (TEΠ) καθώς και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Λατσείου Κέντρου Εγκαυμάτων, που αποτελεί αναπόσπαστο, οργανικό μέρος του Νοσοκομείου.

Μέσω της δωρεάς, το ΤΕΠ του ΓΝΕ «Θριάσιο» ενισχύεται με monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, αναπνευστήρα, τροχήλατους καρδιογράφους, υπερηχοτομογράφο και φορεία. Στο Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου, η δωρεά αφορά στον εκσυγχρονισμό της ΜΕΘ με έναν καινούριο σταθμό κεντρικής παρακολούθησης των 8 κλινών της ΜΕΘ καθώς και με νέα, σύγχρονα παρακλίνια monitors.

Έμπρακτη στήριξη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που συνεπάγεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα παρέχει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Συγκεκριμένα, ο Διαχειριστής επικοινώνησε άμεσα με τα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το Νοσοκομείο «Σωτηρία», το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια του εξοπλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα αναλώσιμα τους και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox).

Παράλληλα, ο στρατηγικός εταίρος του ΑΔΜΗΕ, StateGrid, έχει δεσμευτεί ότι θα συνδράμει την ελληνική κοινωνία στη μάχη κατά της πανδημίας με την οποία έχει ήδη αναμετρηθεί στην Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, έχει μεριμνήσει για την άμεση δωρεά 500.000 προστατευτικών μασκών στο υπουργείο Υγείας κι αναμένεται να προβεί σε περαιτέρω δωρεές.

Στη δωρεά 20 αναπνευστήρων στο υπουργείο Υγείας προχώρησε η εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, "τις εξαιρετικά δύσκολες ώρες που βιώνει η χώρα μας, με αίσθημα ευθύνης προβαίνει στη δωρεά προς το υπουργείο Υγείας 20 σύγχρονων αναπνευστήρων για την επάνδρωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων της Ελλάδας, στηρίζοντας το δύσκολο έργο των υγειονομικών αρχών στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού".

Η εταιρεία, ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Α.Ε παραγωγός των αντιβακτηριδιακών μαντηλιών Wet Hankies και ΜΕΓΑ, ανακοίνωσε τη δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ, προς το Υπουργείο Υγείας.

Οι νοσοκομειακές κλίνες θα παραδοθούν εντός ολίγων ημερών στο Υπουργείο, προκειμένου να εξοπλίσουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων.

 

#DigitalSolidarityGR

Με επιστολή του ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης είχε απευθύνει πρόσκληση στα μέλη του ΣΕΠΕ , και κυρίως στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, για ψηφιακή αλληλεγγύη σχετικά με την αντιμετώπιση των νέων συνθηκών λόγω του κορονοϊού. Στην πρωτοβουλία που κάτω από τον τίτλο #DigitalSolidarityGR η πρώτη που ανταποκρίθηκε ήταν η Cosmote. Από τις κινήσεις της που ξεχώρισαν ήταν η παροχή περιεχομένου του Cosmote History, ελεύθερα μέσω του Youtube.

H Νοva - Forthnet από την πλευρά τους μεταξύ των άλλων προσφέρει δωρεάν για ένα μήνα τα κανάλια novacinema στους συνδρομητές της που δεν διέθεταν το συγκεκριμένο πακέτο. Η Vodafone παρέχει μία σειρά από λύσεις και προσφορές για ιδιώτες και επιχειρήσεις ενώ για την οικογένεια μεταξύ των άλλων προσφέρει το παιδικό περιεχόμενο στους συνδρομητές του βασικού πακέτου του Vodafone TV καθώς και δωρεάν STEM μαθήματα μέσα από το generationext.vodafone.gr.

Τέλος η Wind προσφέρει και αυτή με την σειρά της δωρεάν χρόνο ομιλίας και data όπως και δωρεάν πρόσβαση στην πύλη gov.gr που μόλις ξεκίνησε την λειτουργία της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ