Βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών σε τρεις άνδρες - Και χωρίς τελετή

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος τελετή λόγω κορωνοϊού.

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών θα δοθούν χωρίς να πραγματοποιηθεί τελετή φέτος, λόγω των έκτακτων μέτρων για των κορωνοϊό.

Άλλωστε, η προγραμματισθείσα πανηγυρική συνεδρία που θα πραγματοποιούνταν σήμερα, 24 Μαρτίου, ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Τα βραβεία θα δοθούν σε τρεις άνδρες από την επιστημονική κοινότητα.

Αριστείο των Θετικών Επιστημών θα δοθεί στον καθηγητή του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Κωνσταντίνο Γαλιώτη για την προσφορά του στους τομείς της επιστήμης και τεχνολογίας των υλικών και ιδιαίτερα για την μεγάλη του συμβολή στη βαθύτερη κατανόηση της δομής και των μηχανικών ιδιοτήτων του γραφενίου.

Επίσης, βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως θα δοθεί στον κ. Κώστα Γιαβή για το βιβλίο του με τίτλο «Ιμπέριος και Μαργαρώνα (Imperios and Margarona) The Rhymed Version. Critical Edition with introduction, Commentary and Index-Glossary» (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Αθήνα, 2019).

Τέλος, βραβείο της Ακαδημίας, άνευ αντιστοίχου προκηρύξεως, με χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ θα δοθεί στον κ. Ευθύμιο Τσιγαρίδα για το βιβλίο του «Εικόνες του Βυζαντινού Μουσείου και ναών της Καστοριάς (12ος - 16ος αιώνας)» (Βιβλιοθήκη της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, αρ. 317, Αθήναι 2018).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ