Λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου: Η αύξηση ενός βαθμού της θερμοκρασίας μειώνει την μεταδοτικότητα του ιού κατά 45% (βίντεο)

Αισιόδοξα νέα από την σπουδαία λοιμωξιολόγο Ελένη Γιαμαρέλλου.

Η λοιμωξιολόγος και ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας στο ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου "Live News" στο Mega και μίλησε για τον κορωνοϊό και τα κρούσματα στη χώρα μας.

Η γιατρός μετέφερε αισιόδοξα νέα, αναφέροντας «Με απασχολούσε πάντοτε αυτό που λέμε "Η θερμοκρασία θα βοηθήσει;". Δεν το είχα δει, όμως, πουθενά γραμμένο. Οι μέχρι τώρα κορωνοϊοί δεν άντεχαν στις υψηλές θερμοκρασίες, αντέχουν μόνο τον χειμώνα. Υπάρχει μια εργασία, της οποίας τα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα... Έκαναν μια προσομοίωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας και βρέθηκε ότι αν η θερμοκρασία του Μαρτίου ανέβει έναν βαθμό και η υγρασία κατά 1%, τότε η μετάδοση του ιού μειώνεται στο 45%».

Όπως ανέφερε, επίσης, η ίδια «Το δείγμα είναι αξιόπιστο. Το δεδομένο είναι πολύ καινούργιο, αλλά είναι μια πρώτη ένδειξη».

 

 

Όσον αφορά τα κρούσματα σε χώρες με υψηλή θερμοκρασία, η λοιμωξιολόγος είπε «δεν εμποδίζει κατά 100% τον ιό η θερμοκρασία, αλλά μειώνει τη μεταδοτικότητα».

«Μέχρι το φθινόπωρο θα ξέρουμε τι γίνεται. Ο συγκεκριμένος ιός φαίνεται πως δεν μεταλλάσσεται» εκτίμησε η κ. Γιαμαρέλλου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ