Tocilizumab: Φάρμακο για την ρευματοειδή αρθρίτιδα - Το δοκιμάσαν στην Κίνα & θεράπευσε ασθενείς με κορωνοϊό

Το φάρμακο  θεράπευσε το 95% των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση... 

Τα στοιχεία από μία έρευνα σε 21 ασθενείς στην Κίνα έχουν δείξει πως όσοι έλαβαν ένα άλλο αντίσωμα (tocilizumab) που στοχεύει κατά των αποδεκτών της ιντερλευκίνης -6 είδαν να μειώνεται ο πυρετός και η ανάγκη για πρόσθετη οξυγόνωση, υπενθυμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η τοσιλιζουμάμπη (Tocilizumab), που κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Actemra, λαμβάνεται από ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα για να μειώσει τις φλεγμονές.

Κινέζοι γιατροί το έδωσαν σε 20 ασθενείς κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της επιδημίας στη χώρα, και ισχυρίζονται ότι οι 19 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μέσα σε δύο εβδομάδες.

Πάλληλα, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi εργάζεται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, σε συνεργασία με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα ευρήματα αυτά έρχονται καθώς επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αναζητούν νέους τρόπους να καταπολεμήσουν  την θανατηφόρα λοίμωξη, η οποία μέχρι στιγμής έχει πλήξει σχεδόν 450.000 ανθρώπους και έχει σκοτώσει σχεδόν 20.000 ανθρώπους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ