Κρήτη: Αυτός είναι ο 42χρονος Γερμανός καθηγητής Andreas Hillbol που έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό (φωτό)

Θλίψη για τον άτυχο καθηγητή, που "έφυγε" από κορωνοϊό μόλις στα 42 του χρόνια...

Η Κρήτη, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί από τον θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Andreas Hillbol από κορωνοϊό.

Ο άτυχος άνδρας ήταν υγιέστατος πριν προσβληθεί από τον ιό, αθλητικός τύπος και χωρίς υποκείμενα νοσήματα, ωστόσο, όπως ανέφερε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, έπεσε θύμα μίας σπάνιας επιπλοκής του Covid-19, που του προκάλεσει θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα.

Ο Andreas ήταν μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Φυσικής του Πανεπιστημίου της Βρέμης (IUP), στο Εργαστήριο Μοντελοποίησης και Παρατήρησης του Γήινου Συστήματος.

Έφτασε στη χώρα μας στις 7 Μαρτίου, για μια σειρά σεμιναρίων προγραμματισμού σε φοιτητές του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στις 12 Μαρτίου, αφού πρώτα είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό που τον οδήγησε να εξεταστεί για κορωνοϊό.

Όταν επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό, ενημερώθηκαν όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του και  τέθηκαν σε καραντίνα.

Παράλληλα, για προληπτικούς λόγους ανεστάλη η λειτουργία ολόκληρου του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να προστατευθούν τα μέλη της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητάς του, αλλά και οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Ο άτυχος καθηγητής παρέμεινε αρχικά σε καραντίνα στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν στο Ηράκλειο, διατηρώντας συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς στο ΠΑΓΝΗ.

Όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου αρχικά νοσηλεύτηκε σε απλό δωμάτιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου και διασωληνώθηκε, όταν αυτό κρίθηκε απαραίτητο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο Andreas Hillbol έπαιρνε ειδική αντιπηκτική αγωγή, καθώς η θρόμβωση είχε παρουσιαστεί, ως σπάνια επιπλοκή και σε ασθενείς στην Κίνα.

Την Τρίτη η κλινική εικόνα του 42χρονου ήταν πολύ ικανοποιητική, σε βαθμό μάλιστα που οι θεράποντες ιατροί σκέφτονταν να προχωρήσουν στην αποσωλήνωσή του.

Ωστόσο, το μεσημέρι της Τετάρτης, η υγεία του παρουσίασε ξαφνική επιδεινωση και τελικά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη «μάχη» λίγες ώρες αργότερα.

Ο φίλος και συνάδελφός του Aleksei Buinyi με ανάρτησή του στα social media θέλησε να εκφράσει τη λύπη του για την τραγική απώλειά του και τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του και τη σύντροφό του, Katrin.

 

 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ