Κορωνοϊος- Καστοριά: Νεογέννητο βρέθηκε θετικό στον ιό - Κι άλλα μωρά εντοπίστηκαν θετικά

Το μωράκι είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Ένα μωράκι μόλις μίας εβδομάδας, με καταγωγή από την Καστοριά, το οποίο γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Το νεογέννητο είναι καλά στην υγεία του, ενώ τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν πως δε νόσησε στο νοσοκομείο των Γρεβενών, αλλά όταν εξήλθε από αυτό και μετέβη, με τη μητέρα του, στο σπίτι της οικογένειας, στην Καστοριά, όπως αναφέρει το kozanimedia.gr.

Δεν έχει γίνει, επίσης, ακόμη γνωστό εάν νοσεί και η μητέρα του μωρού.

Να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο των Γρεβενών κατευθύνονται για να γεννήσουν εγκυμονούσες από την Καστοριά, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης με τον κορωνοϊό στην πόλη.

Το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στους φορείς και στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος, στο οποίο έχουν ληφθεί και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Ενήμερος για το περιστατικό είναι και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, που παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στο “μέτωπο” του κορωνοϊου στην περιοχής

Οι πληροφορίες, δε, αναφέρουν πως υπάρχουν και άλλα - λίγα στον αριθμό - μωρά που νοσούν από κορωνοϊό, ενώ ελπιδοφόρο είναι το γεγονός πως, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, τα παιδιά περνούν τη νόσο με ήπια συμπτώματα και δεν υπάρχει ανησυχία για την υγεία μικρών παιδιών που νοσούν από κορωνοϊό.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ