Σπύρος Σούλης: Με αυτό το φυσικό καθαριστικό μπορείτε να πλένετε τους βαμμένους τοίχους σας

Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε γάντια όση ώρα καθαρίζετε και να έχετε ανοικτές τις μπαλκονόπορτες για να αερίζεται το σπίτι σας

Οι βαμμένοι τοίχοι θέλουν συχνό καθάρισμα για να διατηρούνται σαν καινούργιοι για πολύ περισσότερο. Δείτε πώς να τους καθαρίζετε εύκολα και με απλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας.

Για να φτιάξετε το δικό σας απορρυπαντικό για βαμμένους τοίχους θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλ. ξίδι
  • 1 φλ. καθαρή αμμωνία
  • 1/4 φλ. μαγειρική σόδα
  • 3-4 λίτρα ζεστό νερό

 

 

Ξεκινήστε ανακατεύοντας όλα τα υλικά σας σε μια λεκάνη. Για καλό και για κακό και για να είστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει καμιά ζημιά στο χρώμα του τοίχου σας, δοκιμάστε να βάλετε λίγο από το διάλυμα σε μια μικρή γωνιά έτσι ώστε να δείτε ότι όλα είναι εντάξει πριν προχωρήσετε.

Πάρτε ένα καθαρό σφουγγάρι και απλώστε το μείγμα στον τοίχο. Σύμφωνα με το spirossoulis.com, αν ο τοίχος σας είναι σαγρέ (έχει, δηλαδή, ανώμαλη επιφάνεια) τότε αντί για σφουγγάρι χρησιμοποιήστε παλιές νάιλον κάλτσες.

 

 

Για να αφαιρέσετε σημάδια από μαρκαδόρους ή κραγιόν χρησιμοποιήστε ένα πανάκι ή ένα σφουγγάρι το οποίο έχετε πρώτα βουτήξει σε καθαρό οινόπνευμα. Για να εξαφανίσετε λαδιές περάστε το σημείο απαλά με ένα σφουγγάρι και ζεστό νερό. Για να αφαιρέσετε διάφανη κολλητική ταινία από τον τοίχο, πάρτε το σίδερο, βάλτε ένα βαμβακερό πανί στο σημείο που βρίσκεται η ταινία και σιδερώστε την επιφάνεια έτσι ώστε να ξεκολλήσει η ταινία χωρίς να χαλάσει το χρώμα του τοίχου σας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ