Εξαιρετική η «εξομολόγηση» του Εκτορα Μποτρίνι: Στην τελική εμείς οι μάγειροι φαγητό φτιάχνουμε δεν είμαστε γιατροί να σώζουμε ζωές

"Μερικές φορές αισθανόμασταν αθάνατοι, αλλά δεν είμαστε..."

Αυτή την περίοδο όλοι ο πλανήτης ζει δύσκολες στιγμές. Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει προκαλέσει  πανικό σε όλους. 

Ο Εκτορας Μποτρίνι με μια δημοσίευση που έκανε στο προσωπικό του λογαριασμού στο Instagram μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους λόγια συγκίνησης, λόγια αγάπης προς όλους.  

«Ο κορωναϊός έχει αναστείλει ή και ανατρέψει τα σχέδια όλων μας. Για αυτό, εξάλλου, είναι προφανής η κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε: γυρνάμε προς τα πίσω, αλλάζουμε ρυθμό,κατεβάζουμε την ένταση, για να πάμε ακόμη πιο μπροστά.

 

Στην εποχή μας, οι ανθρώπινες σχέσεις είχαν περιοριστεί περισσότερο από ποτέ. Πιστεύω ότι τώρα θα επιστρέψουμε σε μια πιο ουσιαστική επαφή.  Και, αν το προσπαθήσουμε και είμαστε τυχεροί, θα καταφέρουμε να μεταδώσουμε την αληθινή, ανθρώπινη ζεστασιά, που τόσο μας λείπει σήμερα. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει ο καθένας μας. 

Για μένα, θα ξεκινήσει από τη «μικρή» μου κουζίνα, το δικό μου μικρόκοσμο. Θέλω το εστιατόριο μου να έχει ψυχή και αυτή η ψυχή να είναι αισθητή παντού.

Το βεβιασμένο και υποχρεωτικό κλείσιμο των εστιατορίων μας μού δίδαξε πως χρειάζεται να αναθεωρήσω την κουζίνα μου, να δουλέψω ακόμα πιο πολύ με τα προϊόντα του τόπου μου,Χρειάζεται να έχει ζήσει τον μαξιμαλισμό του χθες για να σε αγγίξει η ανάγκη της απλότητας.

Αυτή τη στιγμή της αδράνειας πρέπει να σκεφτούμε, προσπαθώντας να φανταστούμε τι θα είναι το μετά και αν είναι δυνατόν να «οραματιστούμε» το μέλλον που έρχεται. Έτσι ώστε όλος αυτός, ο μετέωρος τώρα χρόνος να μετατραπεί σε χρόνο γεμάτο ευκαιρίες, παρά τα όσα μας συμβαίνουν.

Θα ξαναγυρίσουμε μια μέρα στην κανονικότητα, ας φροντίσουμε όμως να πατάνε πια τα πόδια μας γερά στη γη.  Συνειδητοποιούμε, τελικά, πως είμαστε ένα τίποτα, με ημερομηνία λήξης. Ότι από μια ημέρα στην άλλη μπορεί να έρθει τα πάνω κάτω η ζωή μας, οι συνήθειες μας, η καθημερινότητά μας. 

Είναι άγριο. Μερικές φορές αισθανόμασταν αθάνατοι, αλλά δεν είμαστε.

Μια αλλαγή οπτικής; Ναι, για εμάς και ελπίζω και για τους πελάτες μας. Σε μερικούς από αυτούς πολύ θα ήθελα να πω: Αφήστε το θυμό σας έξω από τοεστιατόριο, χαλαρώστε, νιώστε ήρεμοι κι αν κάνουμε κάποιο λάθος, δεν έχετε παρά να μάς το πείτε, αμέσως.Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε, να διορθώσουμε τον εαυτό μας,

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ο κορωναϊόςέχει αναστείλει ή και ανατρέψει τα σχέδια όλων μας. Για αυτό, εξάλλου, είναι προφανής η κατεύθυνση που πρέπει να πάρουμε: γυρνάμε προς τα πίσω, αλλάζουμε ρυθμό,κατεβάζουμε την ένταση, για να πάμε ακόμη πιο μπροστά . Στην εποχή μας, οι ανθρώπινες σχέσεις είχαν περιοριστεί περισσότερο από ποτέ. Πιστεύω ότι τώρα θα επιστρέψουμε σε μια πιο ουσιαστική επαφή. Και, αν το προσπαθήσουμε και είμαστε τυχεροί, θα καταφέρουμε να μεταδώσουμε την αληθινή, ανθρώπινη ζεστασιά, που τόσο μας λείπει σήμερα.Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Για μένα, θα ξεκινήσει από τη «μικρή» μου κουζίνα, το δικό μου μικρόκοσμο. Θέλω το εστιατόριο μου να έχει ψυχή και αυτή η ψυχή να είναι αισθητή παντού. Το βεβιασμένο και υποχρεωτικό κλείσιμο των εστιατορίων μας μού δίδαξε πως χρειάζεται να αναθεωρήσω την κουζίνα μου, να δουλέψω ακόμα πιο πολύ με τα προϊόντα του τόπου μου,Χρειάζεται να έχει ζήσει τον μαξιμαλισμό του χθες για να σε αγγίξει η ανάγκη της απλότητας. Αυτή τη στιγμή της αδράνειας πρέπει να σκεφτούμε, προσπαθώντας να φανταστούμε τι θα είναι το μετά και αν είναι δυνατόν να «οραματιστούμε» το μέλλον που έρχεται. Έτσι ώστε όλος αυτός, ο μετέωρος τώρα χρόνος να μετατραπεί σε χρόνο γεμάτο ευκαιρίες, παρά τα όσα μας συμβαίνουν. Θα ξαναγυρίσουμε μια μέρα στην κανονικότητα, ας φροντίσουμε όμως να πατάνε πια τα πόδια μας γερά στη γη. Συνειδητοποιούμε, τελικά, πως είμαστε ένα τίποτα, με ημερομηνία λήξης. Ότι από μια ημέρα στην άλλη μπορεί να έρθει τα πάνω κάτω η ζωή μας, οι συνήθειες μας, η καθημερινότητά μας. Είναι άγριο. Μερικές φορές αισθανόμασταν αθάνατοι, αλλά δεν είμαστε. Μια αλλαγή οπτικής; Ναι, για εμάς και ελπίζω και για τους πελάτες μας. Σε μερικούς από αυτούς πολύ θα ήθελα να πω: Αφήστε το θυμό σας έξω από τοεστιατόριο, χαλαρώστε, νιώστε ήρεμοι κι αν κάνουμε κάποιο λάθος, δεν έχετε παρά να μάς το πείτε, αμέσως.Θα προσπαθήσουμε να το διορθώσουμε, να διορθώσουμε τον εαυτό μας, Προέχει να προσπαθήσουμε να είμαστε όλοι καλά. Στην τελική, εμείς οι μάγειρες φαγητό φτιάχνουμε, δεν είμαστε γιατροί, ούτε σώζουμε ζωές.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) στις

 

Προέχει να προσπαθήσουμε  να είμαστε όλοι καλά. Στην τελική, εμείς οι μάγειρες φαγητό φτιάχνουμε, δεν είμαστε γιατροί, ούτε σώζουμε ζωές», έγραψε χαρακτηριστικά  ο Εκτορας Μποτρίνι. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ