Κορωνοϊός – Κωνσταντίνος Δασκαλάκης του ΜΙΤ: Υπολογίζω 500.000 νεκρούς στην Ελλάδα, αν δεν είχαμε πάρει μέτρα (βίντεο)

Αν δεν είχε πάρει μέτρα η Ελλάδα, θα είχαμε δεκάδες χιλιάδες θύματα. 

Ο βραβευμένος καθηγητής του ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης  μίλησε στο Mega και έδωσε την δική του εκτίμηση για τους νεκρούς στην Ελλάδα, αν δεν είχαμε πάρει μέτρα. 

Στην συνέντευξή του, ο βραβευμένος καθηγητης εξήρε την άμεση λήψη μέτρων και την αποτελεσματικότητά τους. «Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών», υπογράμμισε, 

Επισήμανε ότι είναι σταθερός ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς «τα μέτρα λειτούργησαν και αυτό είναι θετικό». Πρόσθεσε ότι «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα, γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα στην Ελλάδα».

 

 

Σκοπός των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, «είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Εκεί, θα μεταδώσουν τον ιό στην οικογένειά τους, όμως η μετάδοση θα σταματήσει εκεί» υπογράμμισε.

Τέλος, για τον αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα ώστε να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ