Αυστηροποιείται η απαγόρευση κυκλοφορίας: Λιγότερα sms, 3ωρη max η εξόδος - Ποιες αλλαγές έρχονται σε μετακινήσεις (βίντεο)

Όσα ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Πιο αυστηρά μέτρα έρχονται τις επόμενες ημέρες, σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χθες, μιλώντας στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως τα νέα μέτρα έχουν σκοπό να βάλουν ένα "τέλος στις καταχρήσεις" και την αλόγιστη χρήση SMS στο 13033.

Ξεκαθάρισε, δε, πως τα συγκεκριμένα μέτρα δεν θα επηρεάσουν τους πολίτες που είναι «συνεπείς», αλλά μόνο εκείνους που «δεν σέβονται τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού... Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων» τόνισε ο κ. Πέτσας.

 

 

«Τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα τα μέτρα που εξετάζει η Κυβέρνηση αφορούν τον τρίωρο χρονικό περιορισμό της μετακίνησης των πολιτών, τον περιορισμό του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη, καθώς και τον χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών.

Αναμένεται, επίσης, να ανακοινωθεί τις επόμενες 2- 3 ημέρες η απαγόρευση μετακίνησης συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, η κατάργηση της γραπτής δήλωσης, με τη δήλωση μετακίνησης να γίνεται πλέον μόνο με SMS (θα υπάρχει καταγραφή της ώρας εξόδου, και ενδεχομένως θα περιορίσει και την έξοδο ηλικιωμένων και ευπαθών ομάδων).

Οπως έγινε γνωστό, τα νέα συμπληρωματικά μέτρα της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, θα ισχύσουν για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι τις 31 Μαΐου.

Τα μέτρα αυτά προβλέπουν πως για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεων, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη.

Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους, όπως για παράδειγμα μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών, ενώ για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται κατ' εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του.

Επίσης, για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Ακόμη, με εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους.

Να σημειωθεί πως η προσωρινή ακινησία που χορηγείται διαρκεί έως τις 31 Μαΐου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ