Ο Κυριάκος στο CNN με την Christiane Amanpour: Το... λάθος της δημοσιογράφου & η επιβράβευση για την Ελλάδα (φωτό - βίντεο)

Η γνωστή δημοσιογράφος επεσήμανε πως οι στατιστικές είναι θετικές για την χώρα μας, επιβραβεύοντας τις επιλογές της Ελλάδας στη διαχείριση της κατάστασης.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε μία συνέντευξη στο Cnn και την δημοσιογράφο Christiane Amanpour, χθες, Τετάρτη 1 Απριλίου 2020.

O Έλληνας Πρωθυπουργός μίλησε για τα μέτρα, τα οποία πάρθηκαν πολύ νωρίς στη χώρα μας, καθώς και την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

 

 

Μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος επεσήμανε πως οι στατιστικές είναι θετικές για την χώρα μας, επιβραβεύοντας τις επιλογές της Ελλάδας στη διαχείριση της κατάστασης.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα μέτρα απέδωσαν με την «σχεδόν καθολική η συνεργασία από τους Έλληνες πολίτες, που σεβάστηκαν τις κατευθύνσεις και έμειναν στο σπίτι με πολύ λίγες εξαιρέσεις».

(Photo: EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Επεσήμανε, δε, πως στην Ελλάδα η τάση όσον αφορά την εξέλιξη της κρίσης με τον κορωνοϊό είναι ενθαρρυντική σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ωστόσο, η Christiane Amanpour έκανε και ένα λάθος κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της με τον Έλληνα Πρωθυπουργό... αναβαθμίζοντας την Ελλάδα σε μέλος του G20.

 

 

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος είπε «Κύριε πρωθυπουργέ, πρέπει να σας ρωτήσω - γιατί πριν συνδεθούμε αναφέρθηκα σε κάποιους ηγέτες οι οποίοι, πολύ απλά, δεν δέχονται τις εισηγήσεις των ειδικών, αλλά βρίσκονται ακόμη σε άρνηση σχετικά με το τι συμβαίνει... Ιδιαίτερα τον πρόεδρο της Βραζιλίας, ο οποίος συνομιλεί με κόσμο, σφίγγει χέρια, δεν εφαρμόζει το social distancing και καλεί τους ανθρώπους να το δεχθούν γενναία “σαν άνδρες”. Μπορείτε να μου πείτε τι θα του λέγατε αν τον συναντούσατε στο τραπέζι μιας διάσκεψης του G20;».

Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν άμεση, απαντώντας στη δημοσιογράφο του Cnn «Πρώτα απ’ όλα εύχομαι η Ελλάδα να γίνει πολύ γρήγορα μέλος του G20... Δεν συμμετέχουμε στο G20».

(Photo: EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

H ίδια, τότε, γέλασε, ενώ ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας «Αν τον συναντούσα πάντως θα του έλεγα ότι διαπράττει ένα τεράστιο λάθος... Ο ιός αυτός εξαπλώνεται σαν πυρκαγιά και υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τον σταματήσουμε: το social distancing και το να λέμε στους πολίτες την αλήθεια».

 Συμπλήρωσε, δε, «Δεν γνωρίζω αν το κλίμα στη Βραζιλία μάς επιτρέπει διαφορετικές υποθέσεις, αλλά από ένα σημείο και μετά είμαστε φορείς μίας ευθύνης. Εγώ αισθάνομαι ότι έχω την τεράστια ευθύνη να λέω στους πολίτες μου την αλήθεια, είναι πολύ επώδυνο να μένεις σπίτι. Όλοι υποφέρουμε από τις οικονομικές συνέπειες αυτού του lockdown».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ