Κορωνοϊός – οχηματαγωγό Ελ. Βενιζέλος: 1 στους 3 επιβαίνοντες έχει τον ιό – Το πλοίο μετατρέπεται σε νοσοκομείο

Στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» εφαρμόζονται όλα τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα αντιμετώπισης λοιμωδών νόσων...

 

Στoν προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας "Θεμιστοκλής", στο λιμάνι του Πειραιά, βρίσκεται από το απόγευμα της Πέμπτης, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", μετά τα 119 κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν μεταξύ των 383 επιβαινόντων του πλοίου.

Αφού δόθηκε το "πράσινο φως" από τον ΕΟΔΥ, υπήρξε άμεση επικοινωνία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη με τη διοίκηση του ΟΛΠ, προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση στον κατάπλου του πλοίου στο συγκεκριμένο σημείο, κάτι που έγινα άμεσα αποδεκτό.

Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» επιβαίνουν 34 άτομα που αποτελούν το πλήρωμα του πλοίου και άλλοι 349 ναυτικοί διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και δύο Έλληνες. 

Το πλοίο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χατζηχριστοδούλου τόνισε ότι για το πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος εφαρμόζονται όλα τα απαραίτητα πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται για περιστατικά λοιμωδών νοσημάτων σε πλοία, σημειώνοντας πως η διαδικασία στη συγκεκριμένη περίπτωση περιλαμβάνει την αποχώρηση των ανθρώπων που είναι υγιείς, και όχι αντίστροφα, καθώς οι θετικοί στον ιό στο εν λόγω πλοίο ήταν πάρα πολλοί.

Στόχος αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με τον καθηγητή, είναι να προστατευτεί η ομάδα των ανθρώπων που δεν νοσούν και να σταματήσει η μετάδοση του ιού αναφέρει το ΑΠΕ.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την επιλογή, καθώς όσοι είναι θετικοί στον ιό είναι πάρα πολλοί. Διαφορετικά θα κάναμε το αντίθετο. Οσοι βρίσκονται στο πλοίο και είναι καλά στην υγεία τους, θα βρίσκονται σε απομόνωση, θα τους παρέχεται ιατρική περίθαλψη και αν χρειαστεί θα πάρουν κάποια θεραπεία. Θα λειτουργούμε δηλαδή περίπου σαν να είναι σε νοσοκομείο».

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ