Κάλυψη λευκών μαλλιών χωρίς βαφή – Θεραπεία με φυσικό τρόπο ή βότανα

Διαβάστε tips και πάρτε ιδέες... 

Η εμφάνιση των πρώτων λευκών μαλλιών μέχρι πριν μερικά χρόνια θεωρούταν σημάδι γήρανσης, δημιουργώντας έτσι περισσότερο άγχος σε πολλές γυναίκες, οι οποίες έψαχναν την τέλεια κάλυψη για να δείχνουν και πάλι νέες.

 

Ωστόσο τα άσπρα ή γκρίζα μαλλιά δεν είναι απαραίτητα δείγμα πως μεγαλώνουμε. Μάλιστα δεν είναι σπάνιο να εμφανίζονται άσπρες τρίχες ακόμη και σε νεαρή ηλικία, αφού ο λόγος του γκριζαρίσματος δεν είναι μόνο γενετικός.

Υπάρχουν πολλές ακόμη αιτίες που μπορούν να οδηγήσουν στον αποχρωματισμό της τρίχας. Οι βασικότεροι παράγοντες είναι οι εξής:

  • Γονίδια
  • Στρες
  • Οξειδωτικό στρες
  • Ανεπάρκεια μελανίνης
  • Ορμόνες
  • Ιατρικές συνθήκες
  • Ανεπάρκεια βιταμινών και μετάλλων
  • Χημικές ουσίες
  • Κάπνισμα

Όπως και να έχει, η επίσκεψη στο κομμωτήριο για βαφή δεν είναι μονόδρομος αν θέλετε να διατηρήσετε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας. Υπάρχουν πολλοί φυσικοί τρόποι με βότανα ή άλλα απλά υλικά για να επαναφέρετε το χρώμα χωρίς βαφές και χημικά πρόσθετα.

Κάλυψη λευκών μαλλιών χωρίς βαφή με βότανα ή άλλα φυσικά υλικά

Στο ντουλάπι της κουζίνας ή σε κάποιο από τα καταστήματα με βιολογικά και φυτικά προϊόντα μπορείτε να βρείτε αμέτρητα υλικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση των πρώτων άσπρων μαλλιών. Θα πρέπει απλώς να επιλέξετε τα κατάλληλα ανάλογα με την φυσική σας απόχρωση.

Τα πιο γνωστά για καστανά και σκούρα μαλλιά είναι το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, ο καφές, το μαύρο τσάι και το κακάο, τα οποία αποτελούν φυσικές βαφές. Ας δούμε αναλυτικότερα τις ευεργετικές ιδιότητες τους και πως θα τα κάνετε σύμμαχο σας στην κάλυψη των λευκών μαλλιών.

Επίσης, το δαφνέλαιο θεωρείται ακόμη μια φυσική λύση για να τονώσετε το καστανό χρώμα στα μαλλιά σας και να καλύψετε τις γκρίζες τρίχες.

Μάθετε περισσότερα για τις ευεργετικές ιδιότητες του δαφνέλαιου στα μαλλιά.

Φυσικές θεραπείες με φασκόμηλο ως αντιμετώπιση για τις άσπρες τρίχες (Για καστανές ή μελαχρινές)

Το φασκόμηλο είναι πλούσιο σε ευεργετικά συστατικά όπως τανίνες, φλαβονοειδή, φαινολικά οξέα και άλλα πολλά. Το βότανο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική βαφή για καστανά και σκούρα μαλλιά, ενισχύοντας την παραγωγή μελανίνης και κερατίνης. Παράλληλα προλαμβάνει την εμφάνιση λευκών και πολλές φορές επαναφέρει τις άσπρες τρίχες στο φυσικό τους χρώμα.

Η θεραπεία με φασκόμηλο μπορεί επίσης να χαρίσει στα μαλλιά σας σκούρες καστανές ανταύγειες, ενώ παράλληλα τα σκουραίνει και καλύπτει τα γκρίζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στις πλούσιες ευεργετικές της ιδιότητες μια μάσκα μαλλιών με φασκόμηλο βοηθάει στην ενδυνάμωση της τρίχας, στη διέγερση των θυλάκων, την αντιμετώπιση της πιτυρίδας και της τριχόπτωσης. Μετά την χρήση της, τα μαλλιά δείχνουν λαμπερά, πυκνά και υγιή.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε πως το φασκόμηλο δεν καλύπτει πάντα τα λευκά μαλλιά με μία μόνο εφαρμογή. Τα μαλλιά σκουραίνουν σταδιακά και ανάλογα με την έκταση του γκριζαρίσματος, ενδέχεται να χρειαστούν περισσότερες από μία εφαρμογές.

Κάλυψη λευκών μαλλιών με φασκόμηλο

Η πιο απλή θεραπεία με το ευεργετικό αυτό βότανο για να μαλλιά είναι η χρήση του ως εξής.

Θα χρειαστείτε:
– 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα από φασκόμηλο
– 2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος παρασκευής: Τοποθετήστε σε ένα κατσαρολάκι τα φύλλα του φασκόμηλου με το νερό και βάλτε το να βράσει. Θα δείτε πως το υγρό αρχίζει και παίρνει ένα σκούρο χρώμα. Αυτό σημαίνει πως το διάλυμα είναι έτοιμο για χρήση. Αφήστε το να κρυώσει τουλάχιστον για 1 ώρα και μετά σουρώστε το μείγμα για να πάρετε το υγρό προϊόν.

Τρόπος εφαρμογής: Ψεκάστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 2 ώρες. Μετά λουστείτε κανονικά με ένα ήπιο σαμπουάν και conditioner. Εφαρμογή με την εφαρμογή θα δείτε να μαλλιά σας να σκουραίνουν. Συνεχίστε τη μάσκα μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μπορείτε να κάνετε την συγκεκριμένη φυσική θεραπεία για την κάλυψη των λευκών 2-3 φορές την εβδομάδα.

Σε περίπτωση που θέλετε τα μαλλιά σας να είναι πιο μαλακά, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα μερικές σταγόνες γλυκερίνης, η οποίο θρέφει σε βάθος την τρίχα με βιταμίνη E. Εναλλακτικά, ρίξτε 1-2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο.

Θεραπεία με βότανα (δεντρολίβανο – φασκόμηλο)

Δεντρολίβανο για γκρίζα μαλλιά

Τόσο το φασκόμηλο, όσο και το δεντρολίβανο είναι ευρέως γνωστό πως έχουν φυσικές ιδιότητες βαφής μαλλιών. Αυτό σημαίνει πως τα δυο αυτά βότανα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό σύμμαχο για την κάλυψη λευκών μαλλιών χωρίς βαφή. Προσοχή όμως, τα συγκεκριμένα φυτά είναι ιδανικά για σκούρα ή καστανά μαλλιά και όχι για ξανθά και ανοιχτόχρωμα, διότι τείνουν να σκουραίνουν την τρίχα.

Παράλληλα με το φυσικό βάψιμο των μαλλιών, το μείγμα αυτό βοηθά στην καταπολέμηση της πιτυρίδας και της τριχόπτωσης, τρέφοντας σε βάθος την τρίχα και ενδυναμώνοντας την.

Θα χρειαστείτε:
– 1/2 φλιτζάνι φασκόμηλο
– 1/2 φλιτζάνι δεντρολίβανο
– 2 φλιτζάνια νερό

Τρόπος παρασκευής: Σιγοβράστε τα βότανα και μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, αφήστε το να κρυώσει. Μετά σουρώστε το.

Τρόπος εφαρμογής: Λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν και το μαλακτικό σας και στη συνέχεια εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά. Αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά και ξεπλύντε το με άφθονο χλιαρό νερό. Επαναλάβετε την διαδικασία όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τσουκνίδα στο μείγμα, η οποία είναι εξίσου αποτελεσματική ως φυσική βαφή. Καλύπτει επίσης τα λευκά μαλλιά και αντιμετωπίζει την τριχόπτωση.

Μαύρο τσάι, καφές και χένα δίνουν τη λύση για κάλυψη των λευκών (Για σκούρα μαλλιά)

Τα συστατικά αυτά είναι ιδανικά για την κάλυψη των λευκών μαλλιών σε καστανές ή μελαχρινές. Πρόκειται για τρεις φυσικές βαφές που ενισχύουν την μελανίνη και την κερατίνη της τρίχας. Επίσης, η καφεΐνη που διαθέτουν αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Το μαύρο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την καταστροφή στις ελεύθερες ρίζες των μαλλιών η οποία οδηγεί στο πρόωρο γκριζάρισμα. Παράλληλα βοηθά τα μαλλιά να διατηρηθούν λαμπερά και να σκουρύνουν.

Εξίσου σημαντική είναι όμως και η ιδιότητα του μαύρου τσαγιού ως αφέψημα για την αντιμετώπιση του άγχους, ενός από τους βασικούς παράγοντες για την πρόωρη εμφάνιση άσπρων τριχών.

Αντίστοιχα και ο καφές τείνει να σκουραίνει προσωρινά τα μαλλιά, διατηρώντας τα παράλληλα λαμπερά και όμορφα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καφές είναι όξινος και βοηθά στην εξισορρόπηση του pH στα φυσιολογικά επίπεδα, αλλά και στην αποφυγή της φθοράς της τρίχας. Ο λόγος είναι πως υπάρχουν πολλά προϊόντα για τα μαλλιά που είναι αλκαλικά και η συχνή χρήση τους τείνει να τα φριζάρει. Επιπλέον έχει ενυδατικές ιδιότητες, πράγμα που τον καθιστά ιδανικό και ως φυσικό conditioner.

Φυσικό προϊόν με μαύρο τσάι

Η χρήση μιας απλής συνταγής μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά να σκουρύνουν και να καλυφθούν οι λευκές τρίχες, ενώ παράλληλα ενδυναμώνονται και γίνονται λαμπερά. Το μαύρο τσάι είναι ιδανικό για καστανά και σκούρα μαλλιά, ενώ για τα ξανθά είναι κατάλληλο το χαμομήλι, για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλιές της σούπας μαύρο τσάι
– 1 φλιτζάνι νερό

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι το νερό και το τσάι και αφήστε το να βράσει μέχρι να πάρει ένα σκούρο σχεδόν μαύρο χρώμα. Μετά αφήστε το να κρυώσει και σουρώστε το.

Τρόπος εφαρμογής: Αφού έχετε λουστεί, εφαρμόστε το υγρό στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής κάνοντας ελαφρύ μασάζ για λίγα λεπτά. Έπειτα αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μία ώρα και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Λούζοντας τα μαλλιά σας με το μαύρο τσάι 2-3 φορές την εβδομάδα, μπορείτε να τα επαναφέρετε στο φυσικό σκούρο χρώμα τους.

Θεραπεία με καφέ για γκρίζα μαλλιά

Ο καφές θα βοηθήσει το σκούρο χρώμα να αποκτήσει και πάλι τη ζωντάνια του, δίνοντας μια όμορφη σοκολατί απόχρωση στα μαλλιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσο χρησιμοποιείτε την μάσκα με καφέ θα δείτε τα μαλλιά σας σταδιακά να σκουραίνουν, ενώ μόλις σταματήσετε να την εφαρμόζετε το χρώμα θα επανέλθει σιγά σιγά στο αρχικό του.

Θα χρειαστείτε:
– 2-3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ φίλτρου ή ελληνικό (κατά προτίμηση βιολογικό)
– 2 φλιτζάνια leave in conditioner

Τρόπος παρασκευής: Αρχικά φτιάξτε μια κούπα δυνατό καφέ, αφήστε τον λίγο μέχρι να κάτσει και βάλτε τον στο ψυγείο να κρυώσει. Έπειτα, ανακατέψτε το μαλακτικό με 2 κουταλιές της σούπας από το κατακάθι του καφέ και με τον κρύο καφέ.

Τρόπος εφαρμογής: Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για 1 ώρα. Τέλος ξεπλυθείτε με κρύο προς χλιαρό νερό. Αν θέλετε το αποτέλεσμα να διαρκέσει περισσότερο, μπορείτε να ξεπλυθείτε και με λίγο μηλόξυδο που έχει την ικανότητα να κλείνει τα λέπια της τρίχας και να φυλακίζει το χρώμα στο εσωτερικό της.

Εναλλακτικά, λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν σας και μετά ρίξτε κρύο καφέ στα μαλλιά σας. Αφήστε τον να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλυθείτε με μηλόξυδο.

Η χένα και ο καφές σύμμαχοι στην κάλυψη των άσπρων τριχών

Η χένα είναι μια φυτική βαφή μαλλιών χωρίς χρωστικές και χημικά πρόσθετα. Καλύπτει πολύ καλά τα λευκά μαλλιά προσθέτοντας πλούσιους κόκκινους τόνους στην τρίχα. Από την άλλη μεριά, ο καφές χαρίζει ένα καστανοκόκκινο ή μαύρο καφέ χρώμα στα μαλλιά.

Ο συνδυασμός λοιπόν των δυο αυτών φυτικών αγνών υλικών μπορεί να συμμαχήσει μαζί σας, προσφέροντας πλήρη κάλυψη των λευκών μαλλιών.

Θα χρειαστείτε:
– 5 κουταλιές της σούπας σκόνη χένας
– 1 κουταλιά της σούπας καφέ
– 1 φλιτζάνι νερό

Τρόπος παρασκευής: Ξεκινήστε ρίχνοντας τον καφέ μέσα στο νερό. Μετά προσθέστε τη σκόνη της χένας και ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα.

Τρόπος εφαρμογής: Εφαρμόστε το μείγμα στις ρίζες και κατά μήκος των μαλλιών σας και αφήστε το να δράσει για 3-4 ώρες. Όσο περιμένετε μπορείτε να φορέσετε ένα σκουφάκι ντους ή να τυλίξετε με διάφανη μεμβράνη τα μαλλιά σας. Μετά το πέρας της ώρας, ξεπλύντε πολύ καλά τα μαλλιά σας και λουστείτε με ένα ήπιο σαμπουάν.

Πρόκειται για μια πολύ καλή μέθοδο κάλυψης των λευκών χωρίς βαφή που μπορεί να εφαρμοστεί κάθε τρεις εβδομάδες.

Χαμομήλι για άσπρα μαλλιά

Φυσική βαφή με χαμομήλι (Για ξανθιές)

Το φυσικό αυτό βότανο έχει την ικανότητα να ενυδατώνει σε βάθος τα μαλλιά, να ηρεμεί το τριχωτό της κεφαλής από την φαγούρα και τις δερματικές παθήσεις, όπως η πιτυρίδα. Παράλληλα βοηθά τα μαλλιά να ανακτήσουν το ξανθό τους χρώμα, να δυναμώσουν και να ενισχυθούν, αντιμετωπίζοντας την ψαλίδα και τη φθορά της τρίχας.

Βέβαια το χαμομήλι είναι γνωστό πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τις μελαχρινές προκειμένου να ανοίξουν με φυσικό τρόπο το χρώμα των μαλλιών τους κατά 1-2 τόνους. Ο λόγος είναι οι πολυφαινόλες που περιέχει, οι οποίες χαρίζουν στα μαλλιά φυσικές ξανθές ανταύγειες.

Θα χρειαστείτε:
– 5 φακελάκια χαμομήλι
– 2 κούπες νερό

Τρόπος παρασκευής: Φτιάξτε ένα αφέψημα χαμομηλιού με τα υλικά και αφήστε το να κρυώσει.

Τρόπος εφαρμογής: Αφού λουστείτε κανονικά, εφαρμόστε το χαμομήλι στα μαλλιά σας και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά χωρίς να το ξεβγάλετε.

Κόκκινη φυσική βαφή για κάλυψη λευκών μαλλιών (Για κοκκινομάλλες)

Για να ενισχύσετε το κόκκινο χρώμα των μαλλιών σας και να καλύψετε τα λευκά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα κόκκινα λουλούδια, φρούτα ή λαχανικά.

Πρόκειται για απλούς και φυσικούς τρόπους βαφής των μαλλιών, οι οποίοι κρύβουν την άσπρη ρίζα που ενδεχομένως έχει δημιουργηθεί.

Η λύση με παντζάρι και καρότο

Ανάλογα με το πόσο κόκκινες ή πορτοκαλί θέλετε να είναι οι ανταύγειες που θα δημιουργηθούν στα μαλλιά σας, επιλέγετε να προσθέσετε περισσότερο παντζάρι ή καρότο αντίστοιχα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο έναν από τους δυο φυσικούς χυμούς.

Θα χρειαστείτε:
– Χυμό παντζαριού
– Χυμό καρότου

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Αφού φτιάξετε το μείγμα των χυμών με την ιδανική απόχρωση, απλώστε το στα μαλλιά σας με προσοχή, διότι οι χυμοί αυτοί βάφουν πολύ εύκολα. Μόλις τελειώσετε την εφαρμογή, τυλίξτε τα μαλλιά σας με διάφανη μεμβράνη και αφήστε το χυμό να δράσει για περίπου 1 ώρα. Ξεπλυθείτε με άφθονο νερό και σφραγίστε το χρώμα ψεκάζοντας λίγο μηλόξυδο. Σε περίπτωση που το τελικό χρώμα είναι πιο ανοιχτό από το επιθυμητό, επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να πετύχετε το ιδανικό.

Κόκκινο χρώμα στα μαλλιά με λουλούδια

Θα χρειαστείτε:
– 1 χούφτα κόκκινα ροδοπέταλα ή κόκκινα γαρύφαλλα
– Νερό

Τρόπος παρασκευής & εφαρμογής: Βάλτε τα πέταλα σε μια κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να σιγοβράζει περίπου για 2 ώρες μέχρι να πάρει κόκκινο χρώμα. Μετά αφήστε το μείγμα να κρυώσει και σουρώστε το. Αφού λουστείτε ξεβγάλτε τα μαλλιά σας με το μείγμα. Μετά από μερικές εφαρμογές θα δείτε να έχουν εμφανιστεί όμορφες κόκκινες ανταύγειες.

Αντίστοιχο αποτέλεσμα θα πετύχετε και με τα κόκκινα φρούτα, τα οποία θα χειριστείτε όπως και τα λουλούδια. Δηλαδή τα βράζετε, τα σουρώνετε και χρησιμοποιείτε το υγρό.

Άσπρες τρίχες

Άλλες φυσικές λύσεις για τις άσπρες τρίχες

Πέρα από τα υλικά που είναι ιδανικά για συγκεκριμένες αποχρώσεις μαλλιών, υπάρχουν και κάποια που έχουν γενικότερα την ικανότητα να επαναφέρουν την τρίχα στο φυσικό της χρώμα.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις σπιτικές συνταγές που θα σας βοηθήσουν να σκουρύνετε τις λευκές τρίχες χωρίς βαφή μαλλιών και χημικά πρόσθετα.

Λάδι καρύδας για τα πρώτα γκρίζα μαλλιά

Ο συνδυασμός λεμονιού με λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να σκουρύνουν και να καλύψει τις πρώτες λευκές τρίχες. Η χρήση του μείγματος αυτού ενεργοποιεί τη μελανίνη και την κερατίνη της τρίχας και θεραπεύει την πιτυρίδα.

Η βιταμίνη C του λεμονιού προλαμβάνει την φθορά της τρίχας και επαναφέρει τα γκρίζα μαλλιά στο φυσικό τους χρώμα, ενώ το έλαιο καρύδας τα ενυδατώνει και βοηθά στην υγιή τους ανάπτυξη.

Η χρήση της 2 φορές την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόωρο γκριζάρισμα, αλλά και να κάνετε τα μαλλιά σας πιο όμορφα και υγιή.

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
– 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

Τρόπος παρασκευής: Λιώστε ελαφρώς το μείγμα για να ανακατευτεί και να ομογενοποιηθεί.

Τρόπος εφαρμογής: Κάντε ελαφρύ μασάζ με αυτό στο τριχωτό της κεφαλής και κατά μήκος των μαλλιών και αφήστε το να δράσει για 1 ώρα. Μετά λουστείτε κανονικά με ένα ήπιο σαμπουάν και εφαρμόστε το μαλακτικό σας.

Μπορείτε να επαναλάβετε τη συγκεκριμένη μάσκα κάθε 2 εβδομάδες.

Φλούδες πατάτας για άσπρα μαλλιά

Μάσκα αντιμετώπισης με φλούδες πατάτας

Μια ακόμη από τις παραδοσιακές φυσικές βαφές για την κάλυψη λευκών μαλλιών είναι και οι φλούδες της πατάτας. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα μαγειρέψετε πατάτες, σκεφτείτε πόσο ευεργετικές για τα μαλλιά είναι οι φλούδες που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια.

Κρατήστε τις λοιπόν και εκμεταλλευτείτε τις για να βάλετε τέλος στις άσπρες τρίχες.

Θα χρειαστείτε:
– Φλούδες από 4-6 πατάτες
– 2 λίτρα νερό

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό και τις φλούδες πατάτας και αφήστε τα να βράσουν για 25 λεπτά. Μετά κατεβάστε την κατσαρόλα από το μάτι και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις είναι έτοιμο στραγγίξτε το και πάρτε μόνο το υγρό.

Τρόπος εφαρμογής: Αφού πρώτα έχετε λούσει τα μαλλιά σας όπως συνήθως, εφαρμόστε το υγρό στις ρίζες, αλλά και κατά μήκος τους κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις μασάζ στο τριχωτό τις κεφαλής. Έπειτα, αφήστε το να δράσει για 25 λεπτά και ξεπλυθείτε με άφθονο χλιαρό προς κρύο νερό. Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε να δράσει και περισσότερη ώρα.

Απλώνοντας το συγκεκριμένο υγρό στα μαλλιά σας 2-3 φορές την εβδομάδα θα προλάβετε την εμφάνιση άσπρων τριχών, ενώ παράλληλα θα απαλλαγείτε από τις πρόωρα γκριζαρισμένες.

Φυσική λοσιόν με τσουκνίδα για γκρίζα μαλλιά

Το βότανο αυτό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τα μαλλιά. Αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό την τριχόπτωση και την πιτυρίδα, τα ενδυναμώνει και ενισχύει την ανάπτυξη τους, βοηθώντας τα έτσι να μακραίνουν γρηγορότερα. Παράλληλα θεωρείται πως έχει την ικανότητα να επαναφέρει τις γκρίζες τρίχες στο φυσικό τους χρώμα, αλλά και να χαρίζει στα μαλλιά πλούσιο όγκο αναφέρει το beautetinkyriaki

Θα χρειαστείτε:
– 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη τσουκνίδα
– 1 λίτρο νερό

Τρόπος παρασκευής: Βάλτε το νερό να βράσει και προσθέστε την τσουκνίδα. Μετά από 15 λεπτά σουρώστε το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει.

Τρόπος εφαρμογής: Μόλις είναι έτοιμο, το εφαρμόζετε σε βρεγμένα μαλλιά, αφού πρώτα τα έχετε λούσει. Δεν χρειάζεται να το ξεβγάλετε. Είναι προτιμότερο να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ