Η Κρήτη αποχαιρετά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη, τον Πρόεδρο των Βρακοφόρων της - Υποδέχθηκε όλους τους Έλληνες Πρωθυπουργούς με μαντινάδες

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο Πρόεδρος των Βρακοφόρων.... 

Αισθήματα θλίψης και οδύνης γέμισε σήμερα το Ρέθυμνο στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ρεθύμνου Στέλιου Κιαγιαδάκη - Συλλυπητήρια μηνύματα από τους φορείς του νησιού.

Η μάχη που έδινε εδώ και αρκετό καιρό ο πρόεδρος με έναν ύπουλο αντίπαλο ήταν γνωστή. Ενδόμυχα όλοι ήθελαν να πιστεύουν ότι ο Στέλιος θα τα καταφέρει και πάλι και θα βγει νικητής. Όμως, δυστυχώς διαψεύστηκαν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πέθανε ο Στέλιος Κιαγιαδάκης : ο Πρόεδρος των Βρακοφόρων της Κρήτης ηταν ο ανθρωπος που υποδεχόταν με μαντινάδες ολους τους πολιτικούς, Έφερνε κάθε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά τα κοπέλια του από το Ρέθυμνο για να χορέψουν και να πουν τα κάλαντα στο προεδρικό μέγαρο και στο μέγαρο Μαξίμου -Εφυγε απο την ζωή ενας Κρητικός που με μύησε στην αλήθεια της Μεγαλονήσου - Τον αποχαιρετώ με οδύνη γιατί με εμαθε τι σημαίνει Κρητική λεβεντιά ! Στέλιος Χ. Κιαγιαδάκης : θα είσαι πάντα στην καρδιά μου , με την ρώμη σου & τα χαρίσματα σου , με την δίψα γιά ζωή, με το πάθος και την αφοσίωση σου στην Κρητική παράδοση αλλά πιο πολύ θα μείνεις ανεξίτηλα στην μνήμη μου , αναντικατάστατος , ένας και μοναδικός γιατί ήξερες να μεταλαμπαδεύεις την ψυχή της Κρήτης ! Στέλιο μου αγαπημένε ποιος θα μου εύχεται πρώτος απ’ όλους με υπέροχες μαντινάδες στη γιορτή μου , στα γενέθλια μου , ποιος θα με υποδέχεται όταν φτάνω στο νησί μας ... 5/5/2019 : KAΠΩΣ ΠPΩI ΘA EYXHΘΩ NA MHN ΠPOΛABEI AΛΛOΣ, OYTE KAI ΠIA MIKIOΣ MIKIOΣ OYTE KAI ΠIA MEΓAΛOΣ ! KAI TOY XPONOY ! Τιμούσες φιλίες , αγαπούσες τους ανθρώπους— *ευτυχώς πρόλαβα να σε περιποιηθώ @kapsalianavillage ακριβώς πρίν 2 χρόνια , ησουν λαβωμένος απο το μεγάλο ατύχημα αλλά η ματιά σου η σπινθηροβόλα ήταν η ίδια #stelioskiagiadakis#crete#kriti#kapsalianavillagehotel# rethymno# incrediblecrete#cretantradition #vrakoforoi#madinades#mantinades#kapsalianavillage

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Irene Nikolopoulou A (@irenenikolopoulou) στις

Σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας έσβησε σήμερα Παρασκευή και στο Ρέθυμνο και στην αγαπημένη του Αργυρούπολη αύριο θα του πουν νοερά το τελευταίο αντίο οι πολυάριθμοι φίλοι του.

Βλέπετε, οι συνθήκες στην εποχή του κορωνοϊού είναι τόσο σκληρές που δεν μπορεί κανείς να τιμήσει και να αποχαιρετήσει ανθρώπους όπως θα ήθελε και όπως τους αξίζει.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ΒΟΥΛΉ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ , ΌΜΙΛΟΣ ΒΡΑΚΟΦΟΡΩΝ ΚΡΉΤΗΣ !

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Στέλιος Χ. Κιαγιαδάκης (@stelioskiagiadakis) στις

 

Η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Στέλιο Κιαγιαδάκη θα ψαλλεί το μεσημέρι στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων κεκλεισμένων των θυρών και με αυστηρή αριθμητική προσέλευση στενών συγγενών ως επιβάλλεται.

Η ταφή θα γίνει στη γενέτειρα του Αργυρούπολη και στον οικογενειακό τάφο.

Τον Στέλιο Κιαγιαδάκη σε όλη του τη ζωή τον χαρακτήριζαν το πάθος και η επιμονή του να πραγματοποιήσει τα οράματά του. Στα πρώτα του βήματα βρέθηκε δίπλα στον αξέχαστο Παύλο Βαρδινογιάννη που ήταν ένα σχολείο ζωής γι΄ αυτόν.

Ασχολήθηκε με επιτυχία με το εμπόριο αυτοκινήτων για πολλά χρόνια και έστρεψε παράλληλα το ενδιαφέρον του σε πολλούς τομείς πάντα με επιτυχία.

Ήταν πρόεδρος στην ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη Ρεθύμνου, ήταν πρόεδρος στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών του Ρεθύμνου και μάλιστα κατείχε το μεγαλύτερο βαθμό για έφεδρο αξιωματικό στη χώρα. Πάνω από όλα, όμως, ήταν πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, ενός ιστορικού συλλόγου με ρίζες και παράδοση, που επί των ημερών του εκτοξεύθηκε και μετέφερε την Κρήτη σε όλη την υφήλιο.

 

 

Εκδηλώσεις, εμφανίσεις σε κάθε σημείο του πλανήτη και ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έγινε επί της προεδρίας του ο κορυφαίος πρεσβευτής του νησιού. Έτσι, έμαθαν σε όλο τον κόσμο τον Στέλιο Κιαγιαδάκη και έτσι τον χειροκρότησαν.

Η αγαπημένη του Μαρία στάθηκε φύλακας – άγγελος στο πλευρό του κυρίως στα δύσκολα. Ενώ τα παιδιά του, ο Χάρης και η Αιμιλία, ήταν πάντοτε σημεία αναφοράς γι’ αυτόν και υπερηφάνειας. Όπως και τα εγγόνια που αξιώθηκε να δει.

Η Κρήτη αποχαιρετά τον Στέλιο Κιαγιαδάκη όχι με τον τρόπο που θα ήθελε, ούτε με τον τρόπο που του αξίζει.

Είναι, όμως, βέβαιο ότι το έργο που αφήνει πίσω του θα τον κρατά ζωντανό στη μνήμη όλων.

 

 

OI ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ

Συλλυπητήρια μηνύματα, με το άκουσμα του θανάτου του προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, έστειλαν οι φορείς του νησιού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης

Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα έναν άξιο εκπρόσωπο της Κρητικής παράδοσης, τον Στέλιο Κιαγιαδάκη. Ο επί σειρά ετών δραστήριος πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνης, συνέδεσε το όνομά του με την Κρητική παράδοση, όπου με τα χορευτικά συγκροτήματα και τις δράσεις του, προέβαλε και διαφήμιζε σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σε όλη την πορεία του χαρακτηριζόταν για το ήθος, τον δυναμικό του χαρακτήρα και την αγάπη του για την Κρητική τέχνη και έτσι θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης. Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή

Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας Στέλιου Κιαγιαδάκη, ενός γνήσιου Κρητικού και θιασώτη της τοπικής παράδοσης . Ο εκλιπών, ως Πρόεδρος επί σειρά ετών του ιστορικού Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, γαλούχησε γενιές στην κρητική μουσική παράδοση και με τη δική του μοναδική συμβολή η κρητική μουσική και ο χορός έγιναν αναγνωρίσιμα στο πανελλήνιο και παράλληλα έγιναν το όχημα για να διαφημιστεί και να αγαπηθεί ο τόπος μας, και να ταξιδέψει ο πολιτισμός και η πλούσια ιστορία της Κρήτης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας περήφανος Κρητικός, που εργάστηκε με πάθος για το ιδεώδες της κρητικής παράδοσης, ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να διατηρείται στο ακέραιο η επαφή με τις ρίζες και την ταυτότητά μας. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θλίψη στον ΣΕΑΝ Ρεθύμνου

“Με ανείπωτη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου, πληροφορήθηκε μόλις τώρα το πρόωρο «φευγιό» του αείμνηστου και αναντικατάστατου Προέδρου μας ΣΤΕΛΙΟΥ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ, που υπήρξε για όλους μας πρότυπο, δύναμης ζωής και δημιουργικότητας, με διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα Πολιτιστικά δρώμενα, όπως και στο Σώμα των Εφέδρων Αξιωματικών, στην πόλη μας, σε όλη την Κρήτη, αλλά Πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας, που πραγματικά δεν τα χωράει ανθρώπινος νους αναφέρει το goodnet

Μετά από αυτό το θλιβερό μαντάτο, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και αποφάσισε:
1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. ή αντιπροσωπεία του, εφόσον επιτραπεί, στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.
2. Να καταθέσει αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη αναγκών προστατευτικού υλικού των εργαζομένων του. και
3. Να υποστείλει μεσίστια τη Σημαία του Συνδέσμου για εννέα ημέρες”.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ