Καρέ καρέ το "Ελευθέριος Βενιζέλος" στο λιμάνι του Πειραιά σε καραντίνα - Μώραλης & Χαρδαλιάς επί το έργον (φωτό)

Οι αρνητικοί στον κορωνοϊό επιβαίνοντες στο πλοίο θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά, στις επόμενες 36 ώρες, σε ξενοδοχεία της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" κατέπλευσε στην προβλήτα του σταθμού κρουαζιέρας «Θεμιστοκλής», στο λιμάνι του Πειραιά.

(Photo: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο βρισκόταν αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Μαρτίου, αποφασίστηκε να δέσει τελικά στο λιμάνι, μετά τον εντοπισμό 119 κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στους 383 επιβαίνοντες στο πλοίο.

Σήμερα το πρωί στο σημείο μετέβη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Οι αρνητικοί στον κορωνοϊό αναμένεται να ξεκινήσουν τμηματικά να βγαίνουν από το πλοίο και θα επιβιβάζονται σε πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε ξενοδοχεία της Αθήνας, όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, από τους 119 ανθρώπους που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, κανείς δεν είναι σοβαρά, ενώ οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί.

«Δεν θα γυρίσει κανείς στην πατρίδα του. Θα εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα» ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Να σημειωθεί, επίσης, πως όσοι επιβάτες ήταν θετικοί στον Covid-19, θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών.

(Photo: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ