Κορωνοϊός - Ελλάδα: Στους 59 οι νεκροί - 99 νέα κρούσματα, 1613 τα συνολικά - Περιορισμοί της κίνησης στην παραλιακή Πάτρας & Βόλου

99 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι νεκροί από τη νόσο ανέρχονται πλέον σε 59 στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, 99 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται πλέον σε 1613.

59 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Covid-19 στην Ελλάδα, ενώ 92 ασθενείς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ - με τις 23 να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη, ενώ το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

11 άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ και η μέση ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Όσον αφορά στους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι δέκα γυναίκες.

Όπως είπε, επίσης, ο κ. Τσιόδρας, 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε, ακόμη και στην ανακάλυψη πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κορωνοϊό από Κινέζους επιστήμονες.

Όπως είπε, το φάρμακο αυτό θεωρείται πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19, που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Ωστόσο, έσπευσε να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως αποφασίστηκε και ο περιορισμός της κίνησης στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

Ενημέρωσε, ακόμη, ότι στη δομή μεταναστών στη Ριτσώνα έγιναν ιχνηλατήσεις και κάποια τεστ σε επαφές της νοσούντος αναφέροντας ότι «έχουμε ολοκληρώσει περίπου σε 90 δείγματα», ενώ έκανε γνωστό πως από το επιβατηγό πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονται σε 121, ενώ 261 είναι αρνητικοί στον ιό.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ