Κορωνοϊός - Σωτήρης Τσιόδρας: Φαίνεται πως υπάρχει πρόοδος στην ανακάλυψη νέου φαρμάκου - Φέρνει ελπίδες

Νέες ελπίδες για τη θεραπεία του κορωνοϊού έρχονται από την Κίνα.

Στην ανακάλυψη πειραματικού φαρμάκου ενάντια στον κορωνοϊό από Κινέζους επιστήμονες αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τον Covid-19, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας το νέο αυτό πειραματικό φάρμακο φέρνει ελπίδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Η Ακαδημία επιστημών της Κίνας φαίνεται να σημειώνει πρόοδο όσον αφορά την ανακάλυψη νέου πειραματικού φαρμάκου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος τόνισε πως το φάρμακο αυτό φαίνεται να είναι «πολύ πιο αποτελεσματικό από όλα τα φάρμακα που υπάρχουν διαθέσιμα ως σήμερα, ενάντια στη νόσο Covid-19».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας έσπευσε ωστόσο να σημειώσει πως θα πρέπει όλοι μας να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, αναφορικά με όσα ανακοινώνονται για θεραπείες, φάρμακα και εμβόλια ενάντια στον κορωνοϊό.

«Η πανδημία και οι πιεστικές συνθήκες για έγκυρη πληροφόρηση επιβάλει αυξημένη επαγρύπνηση από την επιστημονική κοινότητα» τόνισε ο λοιμωξιολόγος.

Όπως είπε, η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικά καταρτισμένες επιστημονικές ομάδες που συμμετέχουν στις έρευνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, κάλεσε, ωστόσο, τους επιστήμονες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε δημόσιες ανακοινώσεις για νέες προτάσεις και θεραπείες της νοσου.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ