Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ακριβής ημερομηνία για το τέλος του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης "προβλέπει" το τέλος του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν έντονα την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι το πότε θα μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.

Πλέον, έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης δίνει απάντηση σε αυτό το φλέγον ερώτημα και μάλιστα με ακριβείς ημερομηνίες για το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα!

Οι καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Τσιρώνης και Γιώργος Μπαρμπαρής, δημιούργησαν ένα μοντέλο πρόβλεψης της εξέλιξης της πανδημίας, τόσο στη χώρα μας, όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα που προέκυψαν από την Κίνα, όπου και ξεκίνησε ο κορωνοϊός και συνδυάζοντάς τα με τις μετρήσεις σε ακόμα 8 χώρες έως και τις 30 Μαρτίου, οι επιστήμονες κατέληξαν σε κάποια σημαντικά συμπεράσματα.

Λόγω του μικρού αριθμού κρουσμάτων που έχουν ανακοινωθεί στην Ελλάδα, το ποσοστό λάθους της έρευνάς τους είναι της τάξης του 9.6%, όπως προειδοποιούν οι δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η μελέτη αυτή κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

- Η Ιταλία και η Γερμανία έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της πανδημίας και από εδώ και πέρα τα κρούσματα σε ημερήσια βάση θ’ αρχίσουν να μειώνονται.

- Η Ελλάδα και η Ισπανία δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωση, κάτι που αναμένεται να συμβεί τις αμέσως επόμενες μέρες

Όσον αφορά, μάλιστα, τη χώρα μας η κορύφωση αναμένεται να έρθει σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, σύμφωνα με την μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει μειωτική τάση στα κρούσματα, μέχρι και τις 27 Μαΐου.

Τότε τα νέα κρούσματα αναμένεται να μηδενιστούν ή να βρίσκονται πολύ κοντά στο μηδέν.

Αυτό, φυσικά, θα συμβεί, όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες, αν συνεχίσει να υφίσταται η καραντίνα και τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί.

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, στην Ελλάδα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τα 3716, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.


«Σε χώρες όπως η Ελλάδα, που εφαρμόστηκαν από νωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η κατάσταση βάσει του αριθμού των κρουσμάτων φαίνεται σταθερή και διαχειρίσιμη, ενώ αντίθετα στην Ισπανία, στην Αγγλία και στις ΗΠΑ η κορύφωση είναι πιο "υψηλή" στατιστικά, όπως και ο αναλογικός αριθμός των κρουσμάτων» τονίζουν οι δύο επιστήμονες.

Το παρακάτω διάγραμμα που αφορά τον κορωνοϊό στη χώρα μας είναι χαρακτηριστικό...

 

Αισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των δύο καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης για την πορεία της νόσου στη χώρα μας.

"Μένουμε σπίτι", λοιπόν, αναμένοντας το τέλος της πανδημίας...

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ