Νεότερα για τον Μπόρις Τζόνσον: Χρειάστηκε 4 λίτρα οξυγόνου - Η ραγδαία επιδείνωση που τον οδήγησε στην Εντατική

Ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, που νοσεί από κορωνοϊό, πέρασε τη νύχτα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas του Λονδίνου.

Η κατάσταση της υγείας του Βρετανού Πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, επιδεινώθηκε ξαφνικά χθες το βράδυ, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas στο κεντρικό Λονδίνο, όπου νοσηλεύεται από την Κυριακή.

 

 

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος μέσα από τον λογαριασμό του στο instagram ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και αρχικά τα συμπτώματά του ήταν ήπια με αποτέλεσμα να συνεχίσει να εργάζεται, όντας σε απομόνωση στην Ντάουνινγκ Στριτ.

 

 

Ωστόσο, τα συμπτώματα του κορωνοϊού επέμεναν, παρότι είχαν περάσει αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk) on

 

Αν και ο ίδιος, με μήνυμά του στα social media, ανέφερε πως μπήκε στο νοσοκομείο για «εξετάσεις ρουτίνας» και πως είναι καλά, φαίνεται πως η υγεία του χειροτέρεψε αρκετά.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stay safe everyone, and please remember to stay at home to protect the NHS and save lives. #StayHomeSaveLives

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk) on

 

Έτσι, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, δέχεται "άψογη φροντίδα" από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, εισήχθη στη ΜΕΘ, στις 7 το απόγευμα περίπου και του χορηγήθηκε οξυγόνο - συγκεκριμένα χρειάστηκε τέσσερα λίτρα - καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk) on

 

Αν και οι πηγές αναφέρουν πως ο Τζόνσον έχει τις αισθήσεις του, η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Μ. Βρετανίας, Michael Gove, με δηλώσεις του σε βρετανικά μέσα, ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει μπει σε αναπνευστήρα, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι χρειάστηκε να λάβει οξυγόνο, ενώ σημείωσε πως η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες ιατρούς του.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ντόμινικ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει «όπου χρειάζεται» - κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την στιγμή που ο Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk) on

 

Μηνύματα συμπαράστασης από τους ηγέτες 

Πολλοί είναι οι ηγέτες ξένων χωρών που ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση στον Μπόρις Τζόνσον.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε σε δήλωσή του ότι προσεύχεται για τον "καλό του φίλο", όπως αναφέρει ο Guardian.

O Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, με μήνυμά του στο twitter, θέλησε να εκφράσει την συμπαράστασή και την στήριξή του του στον Βρετανό Πρωθυπουργό, την οικογένειά του, καθώς και όλο τον βρετανικό λαό, ενώ του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση.

 

 

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έστειλε και εκείνη με τη σειρά της τις καλύτερες ευχές της στον Τζόνσον.

Και ο Πρωθυπουργός της δοκιμαζόμενης Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, έστειλε τις προσωπικές του ευχές, ενώ μίλησε και εκ μέρους ολόκληρης της Κυβέρνησής του, ευχόμενος γρήγορη ανάρρωση στον Μπόρις Τζόνσον.

 

 

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, τουίταρε, επίσης, τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση στον Τζόνσον, τονίζοντας και εκείνος πως προσεύχεται για τον Βρετανό ηγέτη.

 

 

O Αυστραλός Πρωθυπουργός Scott Morrison του ευχήθηκε, επίσης, μέσω twitter, να "γίνει γρήγορα καλά", ενώ τόνισε πως εκείνος και η οικογένειά του είναι διαρκώς στη σκέψη του.

 

 

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ