Πώς επιβιώνουν οι πλούσιοι στην πανδημία του κορωνοϊού: Η απομόνωση στο μεγαλείο της - Ιδιωτικά νησιά και σούπερ γιοτ (φωτό)

Πως ο κορωνοϊός βρίσκει τους πλούσιους; 

Κάποιοι δισεκατομμυριούχοι και άλλα μέλη της αμερικανικής ελίτ είναι ήσυχοι, άλλοι είναι ανήσυχοι αλλά σίγουρα περνούν πολύ διαφορετικά τον κορωνοϊό από τον υπόλοιπο κόσμο. 

Το βέβαιο είναι ότι οι πλούσιοι έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για μια πανδημία: να πάρουν το ιδιωτικό τους αεροπλάνο και να εγκαταλείψουν μία πόλη που πλήττεται από τον ιό, να τηλεφωνήσουν σε έναν γιατρό – αυθεντία για άμεση και έγκυρη πληροφόρηση και ασφαλώς να διασφαλίσουν πολυτελή ιατρική φροντίδα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Ντέιβιντ Γκέφεν, ιδρυτής της Dreamworks θέλησε να ενημερώσει πως περνά στην καραντίνα του. Ο δισεκατομμυριούχος βρίσκονταν με το υπερπολυτελές γιοτ του σε κάποιο κόλπο στην Καραιβική.

Γκέφεν

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες πολλοί μεγιστάνες έχουν σαλπάρει με θαλαμηγούς, έχουν απομονωθεί σε εξωτικά νησιά.

Οι συνήθεις προορισμοί αν ο πελάτης προτιμά να πατά σε στέρεο έδαφος είναι η Καραιβική όπου το ενοίκιο μια βίλας πλήρως εξοπλισμένης και απομονωμένης κοστίζει ημερησίως αρκετές χιλιάδες δολάρια. Άλλοι προτιμούν τις Μπαχάμες, τον Καναδά, την Γαλλική Πολυνησία. Οι τοποθεσίες αυτές προσφέρονται και για ιδιωτικές κρουαζιέρες με ανεξάντλητες παροχές (έως και εκπαιδευτικά προγράμματα για τα τέκνα των μεγιστάνων).

Ιδιωτικά νησιά 

Άλλοι πάλι πριτιμούν περισσότερη ασφάλεια αλλά και ησυχία. Και έτσι πηγαίνουν σε ένα ιδιωτικό νησί. Το Gladden Private Island για παρα΄δειγμα, νησάκι της Καραιβικής είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα, το οποία προτιμούν οι πλούσιοι ανά τον κόσμο αναφέρει το cnbc

Gladden Private Island, Belize

Η επιλογή του καταφύγιου δεν αποτελεί πια επιλογή των "γραφικών" ανά τον κόσμο.

Η εταιρία "Vivos" διαθέτει καταφύγια στην Ιντιάνα των ΗΠΑ αλλά και στην Γερμανία στην Ευρώπη. Μάλιστα σε ότι αφορά την Γερμανία τα καταφύγια έφτιαξαν Ρώσοι στρατιώτες κατά την περίοδο του ψυχρού πολέμου στην πόλη που Ιένα που ανήκε στην πρώην ανατολική Γερμανία.

Η ιστοσελίδα της εταιρίας που στα ελληνικά σημαίνει "ζωντανοί" προετοιμάζει τον ενδιαφερόμενο για την "επόμενη ημέρα".

Όπως αναφέρεται η "Vivos" έχει καταφύγια που είναι απρόσβλητα από εκρήξεις ηφαιστείων, από σεισμούς, τσουνάμι, μετεωρίτες, πυρηνικούς, βιολογικούς και χημικούς πολέμους, αλλά και από επιδημίες.

Εγκαταστάσεις καταφυγίου

"Που θα πάτε να σωθείτε όταν η κόλαση ξεσπάσει" προκαλεί η εταιρία και αποκλείει οποιαδήποτε λύση σωτηρίας καθώς καθιστά σαφές ότι "δεν πρόκειται να διασωθούμε ούτε στα βουνά, ούτε στα δάση, ούτε στις ερήμους".

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν πληροφορίες και φωτογραφίες από τα πολυτελή ομολογουμένως καταλύματα που εκτός των άλλων προσφέρουν πισίνα και γυμναστήρια, για όσους επιλέξουν να περάσουν τις μέρες και τις νύχτες του κορονοιού κάτω από την γη.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ