Ο Τζόνσον λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του & τον μεταφέρουν στην Εντατική: Ο Μπόρις δεν ήθελε ποτέ να φανεί αδύναμος (φωτό - βίντεο)

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός παραμένει σε σταθερή κατάσταση και συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas του Λονδίνου.

Ο Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να νοσηλεύεται από χθες στις 7 το απόγευμα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου St Thomas του κεντρικού Λονδίνου, με την υγεία του να έχει επιδεινωθεί σοβαρά.

Συνεχώς έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία που αφορούν το παρασκήνιο και τις ώρες που μεσολάβησαν λίγο πριν ο Βρετανός Πρωθυπουργός εισαχθεί στην Εντατική.

«Τα συμπτώματά του επέμεναν... Η υγεία του δεν βελτιωνόταν, αντιθέτως η κατάστασή του χειροτέρευε» τόνισε πηγή από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με την Daily Mail.

Όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του, ο Τζόνσον - ο οποίος εξακολουθούσε να εργάζεται παρότι νοσούσε εδώ και περισσότερες από 10 ημέρες από κορωνοϊό - έδειχνε χλωμός και καταβεβλημένος το τελευταίο διάστημα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk) on

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανία μετέβη στο νοσοκομείο με το αυτοκίνητό του, περίπου στις 8 η ώρα το βράδυ της Κυριακής - την ώρα, δηλαδή, που η βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποιούσε το διάγγελμά της στον λαό της χώρας.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk) on

«Ο Μπόρις δεν ήθελε ποτέ να φανεί αδύναμος» τονίζει πηγή από την Ντάουνινγκ Στριτ, που συμπληρώνει πως αρχικά ο Πρωθυπουργός δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο.

Τελικά, όμως, αποφάσισε να ακούσει τους γιατρούς του και συνοδευόμενος από δύο σωματοφύλακες μετέβη στο νοσοκομείο St Thomas την περασμένη Κυριακή.

Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε πως ο ίδιος, όντας μεγάλος θαυμαστής του Ουίνστον Τσώρτσιλ, ήθελε να περάσει "στο πόδι" τον κορωνοϊό, μιμούμενος τον πολιτικό του ήρωα, που υπέφερε από πνευμονία και αρνιόταν να πάει στο νοσοκομείο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Boris Johnson (@borisjohnsonuk) on

Αν και ο ίδιος, με μήνυμά του στα social media, ανέφερε πως μπήκε στο νοσοκομείο για «εξετάσεις ρουτίνας» και πως είναι καλά, φαίνεται πως η υγεία του χειροτέρεψε αρκετά.

 

 

Έτσι, όπως έγινε γνωστό χθες το βράδυ, ο Βρετανός Πρωθυπουργός εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ, δέχεται "άψογη φροντίδα" από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC, εισήχθη στη ΜΕΘ, στις 7 το απόγευμα περίπου και του χορηγήθηκε οξυγόνο - συγκεκριμένα χρειάστηκε τέσσερα λίτρα - καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στην αναπνοή.

 

 

Αν και οι πηγές αναφέρουν πως ο Τζόνσον έχει τις αισθήσεις του, η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου της Μ. Βρετανίας, Michael Gove, με δηλώσεις του σε βρετανικά μέσα, ανέφερε πως ο Πρωθυπουργός δεν έχει μπει σε αναπνευστήρα, ωστόσο, επιβεβαίωσε ότι χρειάστηκε να λάβει οξυγόνο, ενώ σημείωσε πως η κατάσταση της υγείας του παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες ιατρούς του.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, πως ο Βρετανός Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Ντόμινικ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει «όπου χρειάζεται» - κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την στιγμή που ο Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ