Προσοχή: ΌΛΟΙ ΜΑΣΚΕΣ! Εντολή τελική του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης & Ελέγχου Νόσων

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, οι μάσκες είναι απαραίτητες σε όλο τον πληθυσμό, λόγω των ασυμπτωματικών ασθενών.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) εξέδωσε σήμερα νέα, επικαιροποιημένη οδηγία, σύμφωνα με την οποία κρίνεται πλέον ως απαραίτητη η χρήση μασκών από όλο τον πληθυσμό.

Ο λόγος της αλλαγής τακτικής από την πλευρά του ECDC είναι πως οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού είναι πιθανό να διασπείρουν τον κορωνοϊό μέσω των σταγονιδίων της αναπνοής.

«Η χρήση μάσκας στο κοινό μπορεί να χρησιμεύσει ως μέσο ελέγχου της πηγής για τη μείωση της εξάπλωσης της μείωσης στην κοινότητα μέσω των σταγονιδίων της αναπνοής» αναφέρει χαρακτηριστικά το ECDC.

Αν και η χρήση μάσκας στο σύνολο του πληθυσμού έχει προκαλέσει διαφωνίες ανάμεσα στους ειδικούς, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων προωθεί, πλέον, την χρήση μάσκας από όλους.

Να σημειωθεί πως με βάση τη νέα οδηγία, η μάσκα ενδείκνυται για χώρους όπως τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων, τα εμπορικά κέντρα αλλά και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μπορείτε να δείτε εδώ ολόκληρη τη νέα οδηγία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων σχετικά με τη χρήση μάσκα

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ