Κορωνοϊός - Ελλάδα: Αστυνομικοί έλεγχοι σε διόδια, αεροδρόμια & λιμάνια - Στους 83 οι νεκροί & 53 νέα κρούσματα

52 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς και δύο ακόμη θανάτους από κορωνοϊό.

Σε 1884 ανέρχονται πλέον τα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, μετά τα 52 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα 509 εξ αυτών σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 708 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα, όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο γνωστός λοιμωξιολόγος, δύο συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 83.

Ακόμη, 84 άνθρωποι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, αυτή τη στιγμή, ενώ 14 ασθενείς εξήλθαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το 20% των διασωληνωμένων είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 70% εξ αυτών πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι, 70 ετών και πάνω.

Όσον αφορά, δε, τους θανόντες, η μέση ηλικία τους είναι τα 74 έτη, ενώ οι 23 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Το 87% εξ αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι.

Επίσης, μέχρι σήμερα, έχουν διενεργηθεί 32.528 τεστ για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.

Μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε νέα μέτρα.

Από τις 6 σήμερα το απόγευμα, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλες τις διαδρομές που αφορούν σε εθνικές οδούς και τους παράδρομους τους, σε εθνικούς περιφερειακούς δρόμους και σε συνδετήριους δρόμους από και προς τα αστικά κέντρα, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου των μετακινήσεων όλων των ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, αλλά και κάθε οχήματος, σε 24ωρη βάση.

Αντίστοιχα ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς.

Όσον αφορά στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ΚΤΕΛ  της χώρας θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μονίμων κατοίκων και χωρίς δυνατότητα επιστροφής μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Όπως διευκρίνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, εξαιρούνται αποκλειστικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, το προσωπικό της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και το τεχνικό προσωπικό κρίσιμων υποδομών του κράτους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στις περιπτώσεις που θα διαπιστωθεί άσκοπη μετακίνηση, εκτός του νομού κατοικίας, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300 ευρώ, θα αφαιρούνται οι πινακίδες των παραβατών για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει στο μέρος από όπου ξεκίνησε.

Αναφέρθηκε, δε, και στην πρωτοβουλία του δήμου Αργυρούπολης- Ελληνικού και άλλων Δήμων που θέλησαν να μοιράσουν κατ' οίκον το Άγιο Φως στους πιστούς, ξεκαθαρίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί καθώς ενέχει σημαντικούς κινδύνους.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ