Κορωνοϊός - Πέτσας: Fake news τα δημοσιεύματα με ημερομηνίες άρσης των μέτρων - Αργή & μακρόσυρτη η επιστροφή στην κανονικότητα

Όσα δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας για την οικονομία, τα μέτρα της Κυβέρνησης, καθώς και την "επιστροφή στην κανονικότητα".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και της ενίσχυσης της οικονομίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, μείζον ζήτημα αποτελεί η συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει επέλθει συμφωνία, ενώ τόνισε πως «ευελπιστούμε οι διαφορές να γεφυρωθούν σήμερα». 

Το σχέδιο περιλαμβάνει παρεμβάσεις ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ και βασίζεται σε τρεις πυλώνες: τη χρηματοδότηση με περίπου 100 δισεκ. ευρώ για τη στήριξη της εργασίας από το πρόγραμμα Sure της Κομισιόν, τη χρηματοδότηση με περίπου 200 δισεκ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για μόχλευση ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία και τρίτον τη χρηματοδότηση με 240 δισεκ. ευρώ, περίπου δηλαδή το 2% του ΑΕΠ κάθε κράτους μέλους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τον ESM.

Όπως ανέφερε, ακόμη, ο κ. Πέτσας, σε εθνικό επίπεδο, πέραν του ευρωπαϊκού, η κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα συνεκτικό πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

«Η Ελλάδα θα αναπτύξει μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου και θα θέσει σε κίνηση έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δισεκ. ευρώ ώστε η υγειονομική κρίση να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία. Ένα συνολικό πακέτο ύψους 24 δισεκ. ευρώ δηλαδή περίπου 13% του ΑΕΠ του 2019» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως με τα μέτρα που παίρνει, η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα.

«Πρέπει να κρατήσουμε εφεδρείες» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως είναι μία κατάσταση που κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα διαρκέσει.

Αναφερόμενος, δε, σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε ημερομηνίες άρσης των μέτρων, είπε πως αυτά αποτελούν "fake news", ενώ ξεκαθάρισε «Η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι αργή και μακρόσυρτη, δεν θα γίνει από τη μία στιγμή στην άλλη».

Σχετικά, δε, με τα πρόσθετα μέτρα που πάρθηκαν ώστε οι πολίτες να μην προβούν σε άσκοπες μετακινήσεις την περιόδο του Πάσχα, ανέφερε πως ακόμα και ένα 5% του πληθυσμού να μην τηρήσει τα περιοριστικά μέτρα είναι ικανό να τινάξει στον αέρα τις προσπάθειες των υπολοίπων.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ