Καρέ καρέ η επίσκεψη Τσιόδρα - Χαρδαλιά στη Λάρισα: Όσα έγιναν στον οικισμό Ρομά όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού (φωτό - βίντεο)

Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς μετέβησαν σήμερα το μεσημέρι με σούπερ πούμα στη Λάρισα.

Στη Λάρισα μετέβησαν σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, μαζί με κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε οικισμό Ρομά στην πόλη.

Οι κύριοι Τσιόδρας και Χαρδαλιάς βρέθηκαν στη Θεσσαλική πόλη προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Ο κ. Χαρδαλιάς, με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο είχαν διαδοχικές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στον οικισμό Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, ενώ συναντήθηκαν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά, καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

Να σημειωθεί πως η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τον Νίκο Χαρδαλιά να αναφέρει στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η συγκεκριμένη κατάσταση αποτελεί παράδειγμα του πόσο εύκολα μπορεί να υπάρξουν προβλήματα, παρά τις προσπάθειες της πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Ο οικισμός Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας τέθηκε σε καραντίνα από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης με εντολή του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Βασίλη Παπαγεωργίου και από εκείνη την ώρα επιτηρείται από ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Τσιόδρα και Χαρδαλιά στον οικισμό των Ρομά επικράτησε ένταση, καθώς οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί υποστηρίζουν πως τα κρούσματα δεν βρίσκονταν στον δικό τους οικισμό, αλλά σε άλλη περιοχή, με αποτέλεσμα να θεωρούν πως δεν υπήρχε λόγος να μπει σε καραντίνα ο οικισμός της Νέας Σμύρνης.


 

 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην επίσκεψη στον οικισμό Ρομά, χαρακτηρίζοντάς τους "ευάλωτη ομάδα".

Να σημειωθεί πως το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή ήταν ένας 32χρονος, ενώ έπειτα από ελέγχους του ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν 20 κρούσματα γεγονός που οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να μπει σε καραντίνα η περιοχή.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην αντιδράσεις των Ρομά, τόνισε πως οι κάτοικοι του συγκεκριμένου οικισμού τους άκουσαν με προσοχή και οι αντιδράσεις ήταν μεμονωμένες.

(Photo: EUROKINISSI/ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ