kleidarithmos.gov.gr: Η λειτουργία του βάζει τέλος στις επισκέψεις σε ΔΟΥ

Τέλος η αναμονή στις ΔΟΥ για την απόκτηση κλειδάριθμού.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, οι Έλληνες φορολογούμενοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνδεθούν με το kleidarithmos.gov.gr και να λάβουν ηλεκτρονικά κλειδάριθμο.

Η διαδικασία πραγματοποιείται κατόπιν πιστοποίησης (από την τράπεζα ή τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας τους) ότι είναι κάτοχοι του αριθμού κινητού τηλεφώνου που θα δηλώνουν.

Έτσι, δεν θα υπάρχει πλέον λόγος για πολλούς φορολογούμενους να επισκεφθούν τις ΔΟΥ για την απόκτηση κλειδάριθμου.

Να σημειωθεί πως η υπηρεσία αυτή αφορά στην αρχική εγγραφή των πολιτών στο TAXISnet και την πρώτη λήψη κλειδάριθμου.

Ακόμη, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η υπηρεσία αυτή θα αφορά σύντομα και την επανεγγραφή - τους πολίτες, δηλαδή, που έχουν χάσει τους κωδικούς του TAXISnet και τον κλειδάριθμό τους.

Ο Δοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε σχετικά πως «η βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών είναι κεντρικός στόχος μας, πολύ περισσότερο τώρα, όπου είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την υγεία όλων μας. Επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις και επενδύουμε διαρκώς στη συνεργασία με τους φορείς του ιδιωτικού και τη δημόσιου τομέα για να προσφέρουμε εύχρηστες, εξαποστάσεως, λύσεις συμπληρώνοντας καθημερινά το ευρύ φάσμα ψηφιακών υπηρεσιών που παρέχουμε. Θα συνεχίσουμε εντατικά σ αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ