Ύμνος του CNN για την Ελλάδα: Πώς & γιατί η Ελλάδα αντιμετώπισε τον κορωνοϊό καλύτερα από την Ιταλία

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρας επλήγησαν πολύ άσχημα από τον κορωνοϊό

Στο δίλεπτο βίντεο, με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα αντιμετωπίζει καλύτερα τον κορωνοϊό από την Ιταλία», αναφέρονται τα μέτρα που πήρε άμεσα η ελληνική κυβέρνηση, όταν ακόμα ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μας ήταν περιορισμένος.

 

Το ρεπορτάζ του CNN, αναφέρει ότι όλα ξεκίνησαν με την απαγόρευση της διεξαγωγής εκδηλώσεων τις Απόκριες. Ακολούθησαν σύντομα τα σχολεία και έπειτα τα καφέ, εστιατόρια και οι χώροι μαζικής εστίασης προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, βασικό στοιχείο της μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού.

 

Ωστόσο, σε δηλώσεις φιλοξενείται και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, που λέει ότι «είδαμε νωρίς τον επερχόμενο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και για αυτόν τον λόγο συστήσαμε γρήγορα επιτροπές εμπειρογνωμόνων - λοιμωξιολόγων - επιδημιολόγων, για να μας συμβουλεύσουν».

Το σύστημα Υγείας άντεξε γιατί δεν υπήρξε μεγάλη εισροή κρουσμάτων, τόση ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί το ιατρικό προσωπικό, λέει εργαζόμενη σε ελληνικό νοσοκομείο ενώ στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και στην σωστή αστυνόμευση και επιβολή των έκτακτων μέτρων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ