Η Μαίρη Μακρογαμβράκη γράφει για το eirinika: Οι δεσμοί της σελήνης μας καλούν να αφήσουμε πίσω τη ψυχρότητα, την υπεροψία, την εσωτερική μας τσιγκουνιά

Καιρός να δούμε τα μηνύματα που θα κληθούμε να λάβουμε!

Ο ωροσκόπος του χάρτη της Ανάστασης του Κυρίου μόλις έχει αλλάξει ζώδιο και από το αισιόδοξο, κοινωνικό και πολλές φορές επιπόλαιο ζώδιο του Τοξότη που συχνά χάνεται στις επιλογές του, και τα μέτωπα που ανοίγει είναι πολλά, περνά στο ζώδιο του Αιγόκερω. 

 

Εδώ τα ζητούμενα είναι άλλα και μας προτρέπει αν πραγματικά θέλουμε να βιώσουμε την Ανάσταση ΤΟΥ αλλά και την Ανάσταση της ψυχής μας να δείξουμε συνέπεια, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και να συμπεριφερόμαστε εντός ορίων. Να εμπνέουμε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη και να είμαστε πάντα το στήριγμα για τους άλλους.

Οι δεσμοί της σελήνης μας καλούν να αφήσουμε πίσω τη ψυχρότητα, την υπεροψία, την εσωτερική μας τσιγγουνιά και η καρδιά μας να πλημμυρίσει συναίσθημα το οποίο θα αποδοθεί στους σημαντικούς άλλους της ζωής μας, στην οικογένεια μας αλλά και στη πατρίδα μας απλόχερα. Η όψη χιαστί με τον Κρόνο βέβαια δείχνει το δίλημμα του αν θα κάνουμε Ανάσταση αλλά και Πάσχα με τους γηραιότερους της οικογένειας μας λόγω των περιορισμών και αν δε τα καταφέρουμε η ψυχολογία μας θα είναι λίγο βαριά ως προς αυτό.

 

Ο  Ήλιος του χάρτη σε αναιρετική μοίρα δηλαδή στην 29η του Κριού μας καλεί κι αυτός να αφήσουμε πίσω  τον εγωισμό, το αρχηγιλίκι ,τον ανταγωνισμό, την ισχυρογνωμοσύνη, την ανυπομονησία και με το πέρασμα του στο ζώδιο του Ταύρου  να νιώσουμε αλλά και να παρέχουμε σε άλλους ασφάλεια, σταθερότητα, ηρεμία. Να έχουμε  υπομονή ,να μη τα  παρατάμε  εύκολα ,να ανακτήσουμε τις αξίες μας και να κάνουμε σωστή διαχείριση των πόρων μας . 

 

Τελικά τις αγκαλιές δε θα τις γλυτώσουμε γιατί η αγκαλιά και το χάδι είναι επιτακτική ανάγκη για το ζώδιο του Ταύρου. Αυτός ο Ήλιος βρίσκεται στον τέταρτο οίκο του χάρτη που δείχνει ότι όλοι θα είμαστε στα σπίτια μας με ένα Ουρανό βέβαια μέσα  που δείχνει τη διάθεσή μας για ελευθερία, τη διάθεση μας  να ήμασταν κάπου αλλού, κάποιο ταξίδι ίσως.

 

Η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο των Ιχθύων και σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα περιγράφει απόλυτα τον ψυχισμό μας… μα πόση σύμπνοια επιδεικνύει αυτό το σύμπαν πια!

 

Σε αυτή τη θέση γίνεται συμπονετική ,χάνεται μέσα στο συναίσθημα της ,δείχνει κατανόηση, τρυφερότητα ,παραβλέπει τις ανεπάρκειες και τα ελαττώματα των ανθρώπων, πληγώνετε εύκολα και κάνει θυσίες… θυσίες σαν κι αυτή που περιγράφει η ταφή και η Ανάσταση του Κυρίου. Θυσίες που σκοπό έχουν πάντα και μόνο τη λύτρωση γιατί αν δε θυσιαστείς ποια λύτρωση θα περιμένεις;

 

Η Σελήνη σε τετράγωνο με την Αφροδίτη δείχνει ότι η διάθεσή μας δε θα είναι και στα καλύτερα της αλλά αυτό είναι κάτι που ούτως ή άλλως συμβαίνει αναλογιζόμενοι τα Θεία Πάθη.

 

Ο Ερμής στον Κριό και στον τρίτο οίκο. Θέλει πρώτος να στείλει το αναστάσιμο μήνυμα.

 

Με ενθουσιασμό θα μεταφέρει το Χριστός Ανέστη σε αγαπημένα πρόσωπα και η σκέψη μας θα κατακλύζεται από αισιοδοξία κι ενθουσιασμό ότι θα τα καταφέρουμε βάζοντας τα δυνατά μας και ανοίγοντας ατραπούς  ώστε να δείξουμε και στους άλλους το δρόμο.

 

Το σύμπαν ζει το Θείο Δράμα και την απελευθέρωση από αυτό και καλεί κι εμάς μέσα από τις καταστάσεις που βιώνουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του.

 

Η απελευθέρωση όμως έχει τους δικούς της δρόμους ,δύσβατους και επίπονους. Ποιο ουράνιο τόξο βγαίνει χωρίς βροχή; Ποιος ήλιος ανατέλλει αν δεν προηγηθεί σκοτάδι; Ποια ανάσταση περιμένεις αν δε προηγηθεί θάνατος;

 

Ποια λύτρωση θα βρεις αν δε ταπεινωθείς; Πως περιμένεις να νιώσεις χαρά αν δε ξέρεις τι σημαίνει πόνος; Πως περιμένεις να νιώσεις άνθρωπος αν δε μηδενίσεις τον εγωισμό σου;

 

Ας πάρουμε όλοι το μήνυμα λοιπόν και να ακολουθήσουμε το δρόμο που κάποιος κάποτε μας έδειξε κι εμείς παρεκκλίνουμε συχνά βάζοντας πάνω από όλα τον εαυτό μας και ας μηδενίσουμε συναισθήματα  και συμπεριφορές που εμποδίζουν την ανύψωση μας. 

 

Καλή και συνειδητή ανάσταση στις ψυχές όλων μας!

 

facebook: Μακρογαμβράκη Μαίρη 

instagram: marymakro

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ