Εδώ γεννήθηκε ο κορωνοϊός: Φωτό - βίντεο απο την υπαίθρια αγορά της Ουχάν που άνοιξε τις πόρτες της ξανά

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το άνοιγμα της υπαίθριας αγοράς της Ουχάν στην Κίνα.

Η πόλη Ουχάν της Κίνας βγήκε από το lockdown και επέστρεψε στη ζωή μετά από 77 ημέρες απομόνωσης.

Λίγες ημέρες πριν, στις 8 Απριλίου συγκεκριμένα, η πόλη από την οποία ξεκίνησε η φονική πανδημία τον περασμένο Νοέμβριο βγήκε από την καραντίνα και άρθηκε ο περιορισμός εξόδου από την κινεζική πόλη.

Πλέον, η Ουχάν έχει επιστρέψει στους πρό κορωνοϊού ρυθμούς της, ενώ άνοιξαν και οι επίμαχες υπαίθριες αγορές, από τις οποίες ξεκίνησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επιδημία του Covid-19.

Η υπαίθρια αγορά Μπαϊσάζου, φημισμένη για τις καραβίδες και τα οστρακοειδή, βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη Oυχάν και προμηθεύει την πόλη με το 70% της συνολικής ποσότητας λαχανικών και κατεψυγμένων προϊόντων που καταναλώνουν οι πολίτες της.

 

 

Η εν λόγω αγορά, που φέρεται να αποτέλεσε το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού, καλύπτει μια επιφάνεια 460 στρεμμάτων, που ισοδυναμεί με 67 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail οι πωλήσεις έχουν μειωθεί στην αγορά της Ουχάν.

Συγκεκριμένα, περίπου 30 τόνοι ζωντανές καραβίδες να πωλούνται αυτό το διάστημα κατά μέσο όρο ημερησίως, ποσότητα μικρή σε σχέση με τους 120 τόνους που πωλούνταν την προ κορωνοϊού περίοδο.

Αν και οι αρχές έχουν απαγορεύσει την πώληση ζωντανών άγριων ζώων και πουλερικών, η είδηση της επαναλειτουργίας της αγοράς έχει προκαλέσει την αντίδραση ηγετών της Δύσης.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Scott Morrison (@scottmorrisonmp) on

 

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο από πιθανές πανδημίες τέτοιων ιών. Έχει συμβεί τόσες φορές. Έχω ενοχληθεί πολύ από αυτή την απόφαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον.

Διαβάστε επίσης: Φως στο τούνελ του κορωνοϊού; Η Wuhan ξαναβγήκε στους δρόμους - Φωταψίες, κόσμος, αλλά & μάσκες (φωτό - βίντεο)

Να σημειωθεί πως περισσότεροι από το 90% των εμπόρων στην αγορά Μπαϊσάζου ξεκίνησαν και πάλι να πωλούν τρόφιμα, λαχανικά και οστρακοειδή στους κατοίκους της Ουχάν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ