Ντόναλντ Τραμπ: Σταματάω τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Κακή διαχείριση, συγκάλυψε την εξάπλωση του κορωνοϊού

Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον ΠΟΥ για κακή διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού.

O Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε χθεσινές δηλώσεις του στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε πως σταματά την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Τραμπ είχε δεχθεί για αρκετές εβδομάδες έντονη κριτική για την αργή αντίδραση της Κυβέρνησής του στην πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι New York Times, σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, μεγάλο ποσοστό Αμερικανών θεωρεί πως ο Τραμπ δεν αντιμετώπισε σωστά την κρίση.

Έτσι, σε χθεσινές του δηλώσεις ο Αμερικανός Πρόεδρος έκανες σημαντικές ανακοινώσεις, δηλώνοντας πως σταματά την χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κατηγορώντας τον Οργανισμό πως έκανε μία σειρά σημαντικών λαθών, που «προκάλεσε τόσο πολλούς θανάτους».

Κατηγόρησε, επίσης, τον ΠΟΥ για κακή διαχείριση και συγκάλυψη της κατάστασης.

«Σήμερα, διατάσσω την αναστολή της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για όσο θα γίνεται μελέτη για να εξεταστεί ο ρόλος του ΠΟΥ στην κακή διαχείριση και στη συγκάλυψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ κατηγόρησε, ακόμη, τον Οργανισμό για παραπληροφόρηση των πολιτών.

«Ο κόσμος έλαβε πολλές ψευδείς πληροφορίες για τη μετάδοση και τη θνητότητα» της νόσου, ενώ όπως συμπλήρωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ΠΟΥ παρέβη «το βασικό του καθήκον» και για τον λόγο αυτό θα «πρέπει να λογοδοτήσει».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ