Κορωνοϊός - Ελλάδα: 15 νέα κρούσματα, 2207 συνολικά & 105 νεκροί - Αυξάνεται το πρόστιμο για άσκοπες μετακινήσεις από το Μ. Σάββατο έως τη Δευτέρα του Πάσχα

Μειώνονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας...

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται πλέον σε 2207.

Το 56,2% εξ αυτών είναι άνδρες, ενώ τα 569 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 921 θεωρούνται σχετιζόμενα με ήδη γνωστά κρούσματα.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε τρεις ακόμη θανάτους συμπολιτών μας το τελευταίο 24ωρο, με το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 105.

Από τους θανόντες οι 29 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ μέση ηλικία τους ήταν τα 73 έτη και το 89,5% εξ αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικίας 70 ετών και άνω.

69 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, με τις 13 εξ αυτών να είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη, ενώ το 83% εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Επίσης, 33 ασθενείς έχουν εξέλθει μέχρι σήμερα από τις ΜΕΘ.

Μετά τον Σωτήρη Τσιόδρα, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανακοίνωσε δύο επιπλέον μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το Μεγάλο Σάββατο και θα διαρκέσουν μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από το Μ. Σάββατο στις 21:00 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρα του Πάσχα, επεκτείνονται σε όλη τη χώρα τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Διπλασιάζεται το πρόστιμο για παράνομη μετακίνηση σε 300 ευρώ για όλους σε όλη τη χώρα για το συγκεκριμένο διάστημα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα γίνεται αυστηρότατος έλεγχος για την μετακίνηση για παροχή βοήθειας και η άνευ λόγου χρήση της εν λόγω μετακίνησης θα συνεπάγεται πρόστιμο 300 ευρώ.

Για όσους κινούνται με αυτοκίνητο, το πρόστιμο για τον οδηγό θα ανέρχεται σε 300 ευρώ για τον οδηγό και αφαίρεση πινακίδων, ενώ για τον συνοδηγό το πρόστιμο θα ανέρχεται σε 150 ευρώ.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ