Θλιβερό ρεκόρ για τις ΗΠΑ: Σχεδόν 4.500 νεκροί σε ένα 24ωρο - Περισσότερα από 678.000 τα συνολικά κρούσματα, ξεπέρασαν τις 34.000 τα θύματα της πανδημίας

Δύσκολες στιγμές βιώνουν οι ΗΠΑ, με περισσότερους από 34.000 νεκρούς από τον κορωνοϊό...

Τον πιο βαρύ απολογισμό από τον κορωνοϊό είχαν το τελευταίο 24ωρο οι ΗΠΑ, με τον θάνατο 4.491 ανθρώπων από την φονική πανδημία.

Χθες, Πέμπτη, ξεπεράστηκε το όριο των 30.000 θανάτων, με τους νεκρούς να ανέρχονται σήμερα σε 34,641, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς.

Πρόκειται, μακράν, για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο, όμως μάλλον ο αριθμός αυτός συμπεριλαμβάνει περιπτώσεις θανάτων που «πιθανόν συνδέονται» με τη νόσο Covid-19, αλλά δεν εντάσσονταν στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας μέχρι τώρα.

Αυτή την εβδομάδα, οι αρχές στην πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι προσθέτουν 3.778 θανάτους που «πιθανόν» οφείλονταν στον κορωνοϊό στον επίσημο απολογισμό.

Συγκριτικά, τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ως τις 23:00 ώρα Ελλάδας έκαναν λόγο για συνολικά 31.071 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 4.141 που πιθανόν οφείλονταν στην COVID-19.

Οι ΗΠΑ είναι αυτή τη στιγμή η χώρα που πλήττεται περισσότερο από τον κορωνοϊό, με 678,210 συνολικά κρούσματα και 585.725 ασθενείς οι οποίοι νοσούν αυτή τη στιγμή από κορωνοϊό.

Οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα ανέρχονται σε 34.641, ενώ 13.369 ασθενείς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του κορωνοϊού.

Και ενώ ο κορωνοϊός "καλπάζει" στις ΗΠΑ, με την χώρα να μετρά όλο και περισσότερους νεκρούς, ο Πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως σε λίγες ημέρες, και συγκεκριμένα την 1η Μαΐου, αποφάσισε να άρει τα περιοριστικά μέτρα.

Ο Τραμπ παρουσίασε χθες το σχέδιο της κυβέρνησής του για να «ξαναπάρει μπρος η Αμερική» σε τρία στάδια, ανάλογα με την κατάσταση σε κάθε πολιτεία, εκτιμώντας πως η χώρα «πέρασε» την κορυφή της καμπύλης εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το σχέδιο «Opening Up America Again», το οποίο ξεκινά την 1η Μαΐου, περιλαμβάνει τρεις φάσεις, μέσω των οποίων η αμερικανική ηγεσία ευελπιστεί να επαναφέρει το συντομότερο δυνατό τις ΗΠΑ στην κανονικότητα.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι νεκροί από την πανδημία ολοένα και αυξάνονται στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός Πρόεδρος υποστηρίζει πως το "πικ" της πανδημίας έχει περάσει για την χώρα του.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Οι 12 συμβουλές - φυλακτό σας όσο διαρκεί ο κορωνοϊός

Τα συμπτώματα όπως τα καθορίζει ο ΠΟΥ

Πώς μεταδίδεται ο κορωνοϊός

Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό: Οι εξετάσεις και τα νοσοκομεία αναφοράς - Πότε κάνω τεστ, πού και πόσο κοστίζει

Η επιδημία στον πλανήτη: Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορωνοϊού

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ