"Oh! Mon amour": Έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος Γάλλος τραγουδιστής Christophe - Οι μεγάλες του επιτυχίες (βίντεο)

Είχε εισαχθεί σε νοσοκομείο του Παρισιού στις 26 Μαρτίου.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών ο κορυφαίος Γάλλος τραγουδιστής Christophe.

Ο ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών "Oh! Mon amour", "Aline" και "Mots Bleu" απεβίωσε χθες το βράδυ, από αναπνευστική ανεπάρκεια στη Βρέστη της Γαλλίας.

Ο μεγάλος Γάλλος τραγουδιστής μπήκε σε νοσοκομείου του Παρισιού, για πρώτη φορά, στις 26 Μαρτίου, καθώς έπασχε από πνευμονικό νόσημα και συγκεκριμένα από εμφύσημα.

 

 

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στη Βρετάνη για να συνεχίσει τη θεραπεία του, χρειάστηκε να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τελικά απεβίωσε στο νοσοκομείο της Βρέστης.

Σε ανακοίνωσή τους, η σύζυγος και η κόρη του 74χρονου τραγουδιστή ανέφεραν «Ο Cristoque έφυγε. Παρά την αδιάκοπη αφοσίωση των γιατρών και των νοσηλευτών, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Christophe Felder_officiel (@christophefelder) on

 

Δεν έχει γίνει, προς το παρόν, γνωστό αν ο κορυφαίος τραγουδιστής είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, ενώ όταν η σύζυγός του ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του «εμφυσήματος».

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε, μέσω twitter και ο καλός του φίλος και Πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών, Pierre Lescure, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, «Ο Cristophe "έφυγε". Πέθανε το απόγευμα στο νοσοκομείο της Βρέστης. Η κόρη του, η Lucie, ήταν κοντά του... Τον σκεφτόμαστε, εμείς οι στενοί του φίλοι... Γνωριζόμασταν από το 1965, μια ζωή...».

 

 

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ντανιέλ Μπεβιλακά, σε ηλικία 15 ετών δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα με την ονομασία «Danny Baby et les Hooligans» και δύο χρόνια αργότερα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο 45 στροφών με τίτλο «Reviens Sophie».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah Grunwald (@deborahgrunwald) on

 

Το 1965 ανέβηκε στο Νο1 των γαλλικών τσαρτς με το κλασικό πλέον τραγούδι «Aline», το οποίο υπέγραψε με το όνομα Christophe.

 

 

Τα τραγούδια «Les paradis perdus» (1973) και «Les mots bleus» (1974) δείχνουν την εξέλιξή του ως καλλιτέχνη και αποτελούν μεγάλες επιτυχίες.

 

 

Ο Γάλλος καλλιτέχνης βρέθηκε στη χώρα μας το 2012 και συμμετείχε στην μεγάλη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου του «Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στην Μεσόγειο».

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ